CHP illegal örgütlerle asla flört edemez

CHP’nin paralel yapıyla kurduğu kirli ittifakın deşifre olmasıyla eski partililer şokta. CHP’li milletvekillerinin fuatavni ile yazışmaları Atatürk’ün partisini sarstı.

CHP illegal örgütlerle asla flört edemez
CHP illegal örgütlerle asla flört edemez
CHP- cemaat ilişkisi partilileri rahatsız etti. Fuatavni üzerinden CHP ve cemaat arasındaki işbirliğine, yıllarını CHP’ye vermiş eski partililerden sert tepki geldi. İşte CHP’lilerin ortaya çıkan kirli ilişkiye tepkileri;

Balyoz'dan sonra ne değişti


Kemal Anadol: Cemaat illegal bir örgüttür. Milletin muhalefetinin bu anlayışla flört etmesini aklım almıyor. Balyoz'dan sonra ne değişti de CHP bunlara yanaştı bilmiyorum.

Düşmanımın düşmanı!

Şahin Mengü: Eğer CHP yetkilileri göreve geldikleri zaman kaset oyununun üzerine gitselerdi bu kepazelikler yaşanmazdı. Bu tavır düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışıyla harekettir.

Derhal istifa etsin


Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu'paralel örgütün Türkiye şubesi’ olarak çalışıyor. Çünkü paralel örgütün oyunuyla genel başkanlığa oturtuldu. Bir an önce istifa etmelidir.

İlkeleriyle yürümeli

Cevdet Selvi: Bu partinin en kötü günlerinde bile koruyucularındandım. Ama bugünlerde bazı olayları üzülerek izliyorum. CHP, ilkeleriyle yürümesi gereken bir parti. Bu yaşananlar üzüntü verici.

Laiklik tabanına ters


Onur Öymen: Anayasamıza göre dini kuruların siyasi alanda faaliyet göstermeleri yasak. Aynı şekilde laiklik anlayışımıza göre de bunların siyasette yeri olamaz.

Mayasına uymaz

Prof. Dr. Necla Arat: Biz her zaman cemaat ve böyle yapılara karşı olduk. CHP’nin mayası itibariyle böyle bir yaklaşımı kabul etmek mümkün değil.

Kemalist değerlere aykırı, bu olamaz

ALGAN HACIOĞLU: Cemaat ya da cemaat adı altındaki başka yapılarla ilişki CHP’ye uymaz. Devletin yıllardır içeriden kuşatıldığını anlıyoruz. CHP, bu ülkede demokrasiyi ve laikliği benimsemiş, Kemalist değerlerle siyaset yapan bir partidir.

MİT'ten CHP'nin o iddiasına cevap


ANA muhalefet partisi CHP'nin MİT ile ilgili iddialarına Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan cevap geldi. MİT'ten yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve kurum ile çalışanlarını hedef alan iddiaların tamamıyla asılsız olduğu bildirildi. Kurumun, demokratik hukuk devleti esasları çerçevesinde, 2937 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatla kendisine verilen görevlerin dışında herhangi bir faaliyette bulunmasının düşünülemeyeceği belirtilen açıklamada, konu hakkında gerekli yasal yollara başvurulacağı kaydedildi.