Plaket Yerine, Tohumlu Kalem

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "plaket verilmesi yerine fidan dikilmesi" önerisi üzerine promosyoncular, içerisinde fidan tohumu bulunan kalem tasarladı.

Kırklareli'nde sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, belediyeler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar, düzenledikleri etkinliklerde, plaket yerine tohumlu kalem hediye etmeyi tercih ediyor.
Promosyon ürünleri satışı yapan Emrah Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun önerisinin ardından, tohumlu kalemlere ilginin arttığını söyledi.

Hediye edilen kalemlerin içindeki 4 tohumun toprakla buluşturulması halinde doğanın da güçleneceğini ifade eden Yıldırım, Başbakan Davutoğlu'nun önerisine destek verdiklerini belirtti.

Plaket satışlarında düşüş yaşandığını da vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Artık etkinliklerde, Başbakanımız Davutoğlu'nun önerisi üzerine, plaket yerine, üzerindeki bölmede dört karaçam tohumu olan kalemler hediye edilmeye başlandı. Kalemlerin bu kadar hızla satılacağını düşünmüyorduk. Gerçekten ilgi çok güzel. Kalem hediye edilen bir kişi 4 fidanın da sahibi olmuş oluyor."
Yıldırım, kalemde ayrıca, doğada çözünebilen biyo-plastik hammadde kullanıldığını, kalemin mürekkebinin de doğaya zararı bulunmadığını aktardı.
Kalemleri, dışarıdan alıp satışa sunduklarını dile getiren Yıldırım, plaket yerine farklı ürün tasarlama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.
Promosyon ürünleri satışı yapan Emrah Çelik de kaleme yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA