Van’da Meşaleli Yürüyüş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, son zamanlarda artan kadın şiddetlerinin son bulması için meşalelerle yürüdü.

Van’da Meşaleli Yürüyüş

Şube önünde toplanan onlarca kadın, ellerinde meşalelerle Fakiye Teyran Parkı’na kadar yürüdü. KESK Şubeler Platformu adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Dönem Sözcüsü Dilek Sezer Dağlı, son zamanlarda artan kadın ölümleri ve kadına şiddetin son bulmasını istedi. Tüm kadın katillerinin ve kadına şiddet uygulayanların en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini vurgulayan Sezer, “İdam cezası uygulanması talebindeki tuzağa dikkatinizi çekmek istiyorum. Bunları önlemenin yolu idamı yeniden getirmek değil. Asıl olan kadının kadın kimliğiyle var olabilmesini sağlayacak toplumsal bir yapıya dönüşümü, kadın için kadını gören politikalar yapılması ve toplumsal cinsiyet perspektifinin hayat bulduğu bir adalet sistemi talebini yükseltmektir” dedi.

Kadın faillerinin Türk Ceza Kanunu’nun öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılması, soruşturmanın ve dava sürecinin kamuoyu takibine izin verecek şeffaflıkla ve hukuka uygun bir biçimde yürütülmesini talep ettiklerini dile getiren Dağlı, “Bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi için tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA