Mudurnu'nun 'Birikme Oyunu' İlgi Görüyor

Mudurnu ilçesinin geleneksel "Birikme Oyunu" ilgi görüyor.

Munduşlar köyündeki Köy Konağı'nda sergilenen "Birikme Oyunu"nu, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve bazı kurum müdürleri ile köylüler izledi.
Zahteroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mudurnu'nuda uzun yıllar devam eden geleneğe şahit olduklarını belirterek "Arkadaşlar son derece yetenekliydiler. Adeta profesyonel tiyatro eğitimi almış gibi rollerini oynadılar. Anadolu insanının esprili zekasını, hoşgörüsünü, dostluğu, kardeşliği ve arkadaşlığını gösterdiler. Geleneklerimizi yaşatmamız lazım. Bu anlamda bu geleneği burada görmekten mutlu oldum" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz da geçmiş yıllarda televizyonların olmadığını hatırlatarak, "İnsanımız kendi birlikteliğini sağlayacak ve birbirine dayanma gücünü ve hoşgörüyü yaşatacak oyunları kendi buluyor ve oynuyorlardı. Halen bu geleneğin yaşatılması önemli" dedi.

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ise "Birikme Oyunu" ile ilçenin kültürünün yaşatıldığını ve turizme katkı sağlandığını kaydetti.

Kaynak: AA