"Özgecan’ın katilinden çok Nihat Doğan’ı katil ettik"

Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya, Uyan Türkiyem programında Özgecan Aslan cinayetinin ardından Nihat Doğan’ın attığı Tweet’i asla doğru bulmadığını ifade ederek ünlü sanatçının da adeta günah keçisi haline getirildiğini söyledi.

'Özgecan’ın katilinden çok Nihat Doğan’ı katil ettik'
Kendisinin Nihat Doğan'ın avukatı olmadığını ve sanatçı ile yay yana da gelmediğini belirterek, bir internet sitesinin en çok okunanlar bölümünde Özgecan Aslan'ın katilinin kan donduran ifadelerinin yanı sıra Nihat Doğan'ın da tweet'inin olduğunu söyleyen Tahir Sarıkaya, ekran başındakilere hangisinin daha çok tıklanmasını gerektiği sordu.

Tahir Sarıkaya sözlerine şöyle devam etti. “ En çok katilin kan dondurucu ifadelerini okumamız lazım ama Nihat Doğan onu ikiye katlamış, yani biz cinayette bile olayı magazinleştirebiliyoruz. Nihat Doğan'ın attığı tweeti tasvip etmiyorum, eleştirdik de Türkiye olarak eleştirdik ama size bir gerçeği açıklayacağım ben bunun üzerinde bayağı çalıştım, Nihat Doğan'ın bir kadının ölmesine sevinmesi için kafayı bozması lazım. Bugün memlekette ölen bir kadına sevinmek için aptal olmamız deli olmamız lazım.”diye konuşan Tahir Sarıkaya ekranda Nihat Doğan'ın 14 Şubat günü 17.08'de attığı başka bir tweetini izleyiciye, “Amcasının Hanımına,teyzesine,yengesine vb Ensest ilişkiye teşvik dizilerini kutsayıp Oyuncuları da baş tacı eden sizdiniz siz.” diye okudu. Ünlü sanatçının bu tweetinden hemen sonra saat 17.12'de attığı tweeti “Kısasta sizin için hayat vardır” (Bakara/179)diye okuyarak “Yani öldüren o kişi için kısasa kısa yani senin gibiler için kısas olmalıdır diyor hayat vardır diyor bunu Nihat Doğan yazmış, Tahir Sarıkaya, ünlü türkücünün yine 2 saat aradan sonra aynı gün içinde 19.38'de attığı bir sonraki tweetini de şöyle okudu “Ey efendiler bu kadın hakları konusunda gerçekten samimiyseniz, haydi buyurun #İdamCezasıGeriGelsin” Nihat Doğan'ın attığı tweetleri ekranbaşındaki izleyicilerle paylaşan Tahir Sarıkaya, “Bunları yazan Nihat Doğan ama bizim medyada bu tweetler yok arkadaş, biz bunu görmeyelim biz öbür tweete bakalım.
'KATİLDEN ÇOK NİHAT DOĞAN KATİL OLDU'
Bizim için önemli olan odur.” dedi. Sunucu, Nihat Doğan'ın olay olan tweetinden hemen öncesinde attığı tweetleri de örnek göstererek sanatçının suçlandığı gibi bir niyetinin olmayacağını söyledi. Tahir Sarıkaya, Nihat Doğan'ın en son attığı ve olay olan “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” tweetini ekrana yansıttı. “Bakın arkadaşlar burada şunu söylemek istiyorum, belki beni yanlış anlayacaksınız bugün bu ülkede katilden çok Nihat Doğan katil oldu. Ben onun yaptığı doğru demiyorum eleştiriyorum da Nihat Doğan'ın bu tweetini ama beyler bayanlar kusura bakmayın bu ülkede Ahmet Kaya'ya neler yapıldı, sonra özür dilendi. Nihat Doğan, seversiniz sevmezsiniz, nefret de edebilirsiniz ama bir insanı linç edersek memlekette katil konuşulmuyor, Nihat Doğan konuşuluyor, sanki Nihat Doğan öldürdü.” Beyaz Gazete

TWİTTER'DA NİHAT DOĞAN'A TEPKİ FOTO GALERİ