İrak Meclis Başkanı Cuburi'den Katliam Uyarısı

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Bağdat'ın batısındaki Anbar iline bağlı el-Bağdadi bölgesinde yaşanan güvenlik gelişmelerini endişeyle takip ettiklerini belirtti.

Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada sözlerine yer verilen Cuburi, Bağdadi'deki güvenlik gelişmelerini (onlarca kişinin yakılarak öldürülmesi) büyük endişeyle takip ettiklerini ifade ederek, ilgili makamlara askeri ve insani yardım yapma çağrısında bulundu.
Cuburi, geçtiğimiz günlerde söz konusu bölge ahalisinden çok sayıda kişiyle güvenlik durumu hakkında bilgi almak için iletişime geçtiğini aktardı.
- Yeni katliam uyarısı
Bağdadi bölgesinde IŞİD'e karşı savaşan güvenlik güçlerine takviye ve aşiret birliklerine askeri yardım yapılması çağrısı da yapan Sünni Meclis Başkanı Cuburi, "Teröristlerin yapmaya kalkışabileceği yeni bir katliamın yaşanmasını engellemek için oradaki insani durumu idrak etmemiz gerekir. Acil yardıma ihtiyaç var" diye belirtti.

IŞİD terör örgütünün, Anbar'a bağlı Bağdadi bölgesinde onlarca kişiyi canlı olarak yaktığı iddia edilmişti. İddialar üzerine Birleşmiş Milletler'den (BM) dün yapılan açıklamada, "Bağdadi'de onlarca sivilin IŞİD tarafından yakılarak öldürülmesi, örgütün insanlık onurundan yoksun olduğunu bir kez daha göstermiştir" denilmişti.
IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Ordu ile Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeleri kurtarmak için operasyonlar düzenlerken ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna hava desteği veriyor.

Kaynak: AA