Fuatavni‘nin sıkı takipçisi

Fuatavni ile bağlantısını inkar eden CHP'li Oran'ı, TBMM'ye sunduğu soru önergeleri ele verdi. Oran'ın önergelerindeki iddiaları, önce "fuatavni"nin dillendirildiği ortaya çıktı.

Fuatavni‘nin sıkı takipçisi
Fuatavni olduğu ortaya çıkan Emre Uslu ile Twitter'dan doğrudan mesaj (DM) yoluyla iritbat kurduğu belirlenen CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 'Fuatavni isimli hesabı takip bile etmem' dedi. Oran'ı, imzası bulunan soru önergeleri yalanladı. İşte Oran'ın verdiği soru önergelerinden örnekler:

BANKASYA'YI BABACAN'A SORDU


Fuatavni'nin 8 Eylül 2014 tarihinde twitter'dan paylaştığı mesajda, 'Bankasya'dan kötü durumda olan 10 bankaya da yakın izleme kararı alınmış' iddiası yer alıyor. Bu iddia 10 Eylül tarihinde CHP'li Oran tarafından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a soruldu.

KONUŞTUĞU KİŞİYİ ARINÇ'A SORDU

Fuatavni hesabıyla sürekli konuşan Oran, hiç tanımıyormuş gibi davranarak 2 Nisan 2014 tarihinde Bülent Arınç'ın cevaplaması için verdiği önergede “Twitter'daki fuatavni hesabı size mi ait?” diye sordu. Oran, Twitter'da fuatavni tarafından TÜRGEV'e atılmak istenilen çamuru 3 Mart 2014 tarihinde verdiği soru önergesinde yine Arınç'a sordu.