Çomü'den Kısa Kısa

Yazar ve siyasetçi Ekrem Erdem, imzalı kitaplarını LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi (LJOMǜ) Kütüphanesi'ne bağŸışŸladı.

LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi (LJOMǜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Türk Dil ve Edebiyat DerneğŸi Genel BaşŸkanı ve AK Parti Genel BaşŸkan Yardımcısı Erdem'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, LJOMǜ'deki 4 yıllık gelişŸmeleri aktaran Laçiner, özellikle kütüphanenin yükselişŸini anlattı. Ekrem Erdem ise kütüphanelerin öneminin altını çizerek, LJOMǜ'deki bu çalışŸmaların Türk eğŸitim ve kültür hayatına büyük katkı sağŸladığŸını söyledi.

LJalışŸmaları nedeniyle Laçiner'i tebrik eden Erdem, görüşŸmede kitabını imzalayarak LJOMǜ'ye ve Laçiner'e hediye etti.

- LJanakkale İİBF akademik kurul toplantısı

LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi (LJOMǜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) akademik kurul toplantısı yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, toplantıdaki konuşŸmasında, İİBF'nin LJOMǜ'nün en genç fakültelerinden birisi olduğŸunu söyledi.

Bir akademik kültür inşŸa edebilmenin zor olduğŸuna işŸaret eden Laçiner, şŸöyle konuşŸtu:
"Bu bazen on yıllar alabiliyor. İİBF neden kuruldu, neden 2. bir fakülteye ihtiyaç duyuldu. Bunu zaman zaman anlatma ihtiyacı duyuyoruz. İnsanların zihninde soru işŸaretleri olabiliyor. Biga'da bir fakülte varken neden ikincisine ihtiyaç duyuldu şŸeklinde. Biga'da olmanın çeşŸitli zorlukları var ve bu zorlukları en çok buraya gidip gelen arkadaşŸlarımız, öğŸrencilerimiz yaşŸıyor. İkinci bir fakültenin LJanakkale merkezde olması sayesinde iki fakülte birbirine omuz vermişŸ olacak ve ortaya güçlü bir akademik kadro çıkacak, birbirini besleyecek."
İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tekkoyun ise fakültenin 2014 yılında gerçekleşŸtirdiğŸi fiziki, donanım faaliyetleri, akademik ve sosyal faaliyetler hakkında sunum yaptı.
 
Kaynak: AA