Çerkezköy'de Okullara Afet Eğitimi

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, Afete Hazır Okul Projesi kapsamında Tekirdağ il genelinde başlattığı eğitimlerin 6'ncısını Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonun’da gerçekleştirdi.

Çerkezköy'de Okullara Afet Eğitimi

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda verilen Afete Hazır Okul Eğitimi’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başta olmak üzere Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Narin ve Tekirdağ Afat İl Eğitim Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun ve Tekirdağ AFAD Eğitmeni Selçuk Aksoy, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile Afet Eğitimi kapsamında görevlendirilen 78 öğretmen katıldı

Eğitim programında ilk konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan, Afete Hazır Okul Eğitimi projesinin hem okullar hem de öğretmen ve öğrenciler için önemli olduğunu ifade etti.

Eğitimin afetin etkilerini azaltmak için verildiğine dikkat çeken Erdoğan, "Sorumluluk alanında bulunan okullarımızın her an afete karşı hazırlıklı olmaları lazım. Afete Hazır Okul Eğitimi kapsamında verilen bu eğitimin ilçemizdeki tüm okullarımıza katkı sağlanacaktır. Bu nedenle bu eğitimi alacak olan öğretmenlerimiz bulundukları okullarda öğretmen ve öğrencilerimize afete hazır olmaları konusunda bilgilendirmede bulunacaklardır. Eğitimi veren Afad İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Eğitimi alacak olan öğretmenlerimize de başarılar diliyor ve tüm afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız" dedi.



"ÜLKE GENELİNDE AFETLERDE KAYIPLARI ÖNLEMEK İÇİN EĞİTİM ŞART"
AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol da proje kapsamında 375 okulda eğitim gerçekleştirileceğini belirterek, "Proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacak. Ayrıca eğitimde görev alan tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Eğitimler ile öğretmen ve öğrenciler muhtemel afet ve acil durumlara karşı daha hazırlıklı ve bilinçli olacaklardır. Afetler konusunda ülkemizde kayıplar veriliyor. Bu kayıpları önlemek için bu eğitimler şart. Bilgisizlik ve eğitimsizlikten kaynaklanan afet kayıpları bu eğitimlerle önlenecektir" diye konuştu.


Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada, toplum olarak afetler konusunda bilinçlenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kaymakam Kubilay, "Afet eğitimlerinde, öncelikle afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenler nelerdir bunlarla ilgili insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Vatandaşlarımızın afetlerden en az zararla kurtulması için atılan adımlar eğitimlerle atılmış süreçlerle olacaktır. Afete hazır bilinçlendirme seferberliği, afete hazır aile, afete hazır iş yeri, afete hazır okul projeleriyle eğitimler her alanda ve her kesime ulaşmaktadır. Çerkezköy geneline baktığımızda resmi ve özel 48 okul bulunmakta ve bu okullarımızda 27 bin 378 öğrenci eğitim görmekte. Yine bu 48 okulumuzda toplam bin 238 öğretmen görev yapmaktadır. Bugün 78 öğretmenimiz afet temel eğitimi ve Afete Hazır Okul projesine gerekli katkıyı yapmaktadır. Halkımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi afete karşı korumak için yoğun şekilde bu eğitimler sürdürülecektir. Öğretmen, öğrenci, vatandaş duyarlılığı bu projeyi başarıya ulaştıracaktır" dedi.


Kaymakam Kubilay’ın ardından AFAD Eğitim Şube Müdürü A.Mehmet Coşkun’un sunumları ile program devam etti. Daha sonra da eğitime katılan öğretmenlere sertifika verildi.

Kaynak: İHA