Uluslararası Afrika İndaba Enerji Konferansı

Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Afrika Enerji İndaba Konferansı, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde başladı.

Sandton Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Afrika kıtasının enerji sektöründen üst düzey yetkililer, akademisyenler ve danışmanları bir araya getiren konferansta, enerji sorunu ele alındı, çözüm önerileri sunuldu.
Güney Afrika Petrol ve Gaz İttifakı (SAOGA) Üstyöneticisi (CEO) Ebrahim Takolia, yaptığı konuşmada, Afrika'da enerji denince ilk akla gelenin gaz olduğunu ve Doğu Afrika'da gaz endüstrisinde büyük fırsatlar bulunduğunu belirtti.

Tanzanya, Kenya ve Mozambik'in, kaynaklarının gereği gibi aktarılabilmesi durumunda dünyada ilk üçte yer alabilecek bir bölge olabileceğini savunan Takolia, Mozambik kaynaklarının ancak yüzde birinin enerjiye dönüştürebildiğini, en büyük atılımın gaz bulmak değil de gazı dönüştürmek olduğunu ifade etti.

Güney Afrika ihracat şirketi Üstyöneticisi Terry Makhubele de enerji sektöründe başarıdan bahsetmek için bölgesel koordinasyonun gerekli olduğunu söyledi.

Afrika'da enerji sektörünün yüzleştiği iki riskten birinin politik, diğerinin ise ekonomik olduğunu ifade eden Makhubele, "iktidarların enerji yatırımında pek hevesli olmadıkları" yorumunu yaptı.
Öte yandan iki gün devam edecek konferans kapsamında düzenlenen fuara, Dünya Enerji Konseyi Türk Mili Komitesinden (DEK-TMK) temsilciler de katıldı.

Komitede yer alan Eren Ergene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 İstanbul Dünya Enerji Konseyi'ni tanıtmak için fuara katıldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA