'Karesi Deve Güreşleri' 1 Mart'ta

Balıkesir'de, merkez Karesi Belediyesi tarafından 1 Mart'ta düzenlenecek "Karesi Deve Güreşleri"ne 145 devenin getirileceği bildirildi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, sanatçı Mustafa Keser'in de konser vereceği deve güreşlerini sözde bırakmayıp geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Düzenledikleri etkinlikleri, her kesimin ilgiyle izlemesi için festival havasında yapmaya özen gösterdiklerini ifade eden Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin Karesi'de iki haftada bir mutlaka sosyal bir etkinliği izleyebilme fırsatı bulacağını vurguladı.
Farklı il ve ilçelerde yapılan deve güreşlerini yakından incelediklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
"Organizasyonun Karesi'ye yakışır bir şekilde olması için en ufak detayları atlamadan çalıştık. 1 Mart'ta yapılacak etkinlikte 145 deve güreşecek. Ülkenin birçok noktasından getirilecek develerin mücadele edeceği güreşler, kültürel bir etkinlik. Develer, asil ırklarını devam ettirmek için doğası gereği güreşirler. En güçlü erkek deve diğer deveyi yendiği zaman çiftleşmeye adaydır. Develeri doğal ortamına da salsanız yine güreşecektir. Karesi'de ilk kez deve güreşi yapılacak. Güzel geçmesi için çaba harcıyoruz. Çocukların, 'Babamla beraber deve güreşlerine giderdik' diyebileceği bir festival yapacağız. Hem festivale katılan deve sahipleri hem de izleyenlerin keyif alacağı bir güreş olacak."
Kaynak: AA