Ak Parti’den Chp’ye Ziyaret

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, siyasetin doğasında gerilim yattığını belirterek, “Şartlar ne olursa olsun siyaset nezaket sınırları içerisinde yapılmalıdır” dedi.

Ak Parti’den Chp’ye Ziyaret

AK Parti Adana İl Başkanı Av. Fikret Yeni, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut’a nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP Adana İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette nezaketlerinden dolayı konuklarına teşekkür eden CHP İl Başkanı Bulut, il başkanlarının tüm siyasetçilere örnek olması gerektiğini söyledi.

Siyasette zaman zaman gerilimli anların yaşandığına işaret eden Bulut, “Gerilim siyasetin doğasında var. Siyasette sert eleştiriler de olacaktır ama önemli olan nefret söylemlerinin gelişmemesi ve hakaretin olmamasıdır” dedi.

“SİYASETTE ÇITA YÜKSELTİLMLELİ”
Türkiye’de siyasetin bugüne dek şiddet odaklı yapıldığını aktaran Bulut, bu anlayıştan dolayı birçok kişinin zarar gördüğünü kaydetti.

Yerel siyasette daha sağlıklı bir dil kullanılabileceğinin altını çizen Bulut, “Adana’da hem partiler arasında hem de il başkanları arasında bir gerginliğin olmaması sevindirici. Adana’nın geleceğine katkı sağlayabilmek için bu düzeyi korumak ve geliştirmek, siyasette çıtayı yükseltmek gerekiyor. İl başkanları olarak siyasetçilere örnek olmalıyız” diye konuştu.

CHP örgütleri olarak kente ve kentliye katkı sağlamak için üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını dile getiren Bulut, “Siyaseti nezaket sınırları içerisinde yapabiliriz” şeklinde konuştu.

“SİYASET ÇİRKİNLEŞTİRİLMEMELİ”
Bulut’a görevinde başarılar dileyen AK Parti Adana İl Başkanı Av. Fikret Yeni de kavgadan, hiç kimsenin bir şey elde edemeyeceğini söyledi.

Siyasetin çirkinleştirilmemesi gerektiğinin altını çizen Yeni, “Eleştiride asıl olan infiale neden olmadan, kişilik haklarına saygılı olmak. Yani haddimizi de bileceğiz, haklarımızı da koruyacağız” dedi.

Yeni, 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde Adana’yı düşünen, Adana’nın menfaati için çalışacak, Adana’nın dertleriyle dertlenecek kişilerin milletvekili olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Siyasetin bir yarış olduğunun altını çizen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise bu yarışta tüm siyasetçilerin ortak paydasının “hizmet” olması gerektiğini belirtti.

Ünüvar, “İktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasetçilerin memleketin ileriye gitmesine katkı sunması gerek” diye konuştu

Fikret Yeni, Necdet Ünüvar ve Ozan Gülaçtı, Burhanettin Bulut’a başarı dileklerini iletti.
Kaynak: İHA