Talas'ta Geri Dönüşüm Hızlandı

Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geri dönüşüm ekibi, ilçede günlük geri dönüşüm hizmetine geçti.

Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptığı açıklamada, atık yağ, elektronik atık, pil, kullanılmış giysi, evsel atık ve kullanılabilecek eşyalardan oluşan geri dönüşüm maddelerini günlük olarak toplamaya başladıklarını söyledi.

Haftanın 6 günü geri dönüşüm hizmeti verildiğini belirten Palancıoğlu, atıkların geri dönüştürülmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunduklarını kaydetti.

Geri dönüşümün önemine değinen Palancıoğlu, "Hayatımızı kolaylaştırmak için kullanılan ürünlerin yeniden dönüşümünü sağlamak hem vatandaşlarımız hem de ülkemiz için önemli bir konu. Dönüşebilecek ürünleri toplayıp, ayrıştırıp, şehrimizdeki lisanslı geri dönüşüm fabrikalarına iletiyoruz. Böylece hem aynı ürün için yeniden üretim yapmayıp, üretileni tekrar işlemlerden geçirerek kullanıyoruz hem de o ürünü yeniden üreterek kaynaklarımızı etkin kullanıyoruz. Bu sayede geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz ve kaynağı olan bir çevre bırakıyoruz" diye konuştu.

Palancıoğlu, 3 araç ve 8 personelle geri dönüşüm hizmeti verdiklerini anlatarak, "Mevlana Mahallesi'nde pazartesi, salı ve çarşamba, Yenidoğan Mahallesi'nde perşembe, Harman ve Kiçiköy mahallelerinde cuma, Bahçelievler Mahallesi'nde cumartesi günleri geri dönüşüm poşetlerini topluyoruz. Vatandaşlarımızın 08.00-17.00 saatleri arasında haftalık olarak doldurdukları geri dönüşüm poşetlerini kapılarının önüne koyarak hem çevreye hem de ülke ekonomisini katkı sağlayacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm bilincini oluşturmak için 50 bin broşür ve 5 bin afiş dağıttıklarını kaydeden Palancıoğlu, "300 bin poşet, 3 bin geri dönüşüm kutusu, 20 ayrıştırma kafesi ile bu işe büyük önem veriyoruz. Ayrıca bu hizmeti, Talas'ın yeni bağlanan mahalleleri de dahil olmak üzere en ücra köşesine 3 ay içerisinde vermeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA