Manisa'dan Kısa Kısa

Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamit, ölümünün 97. yılında Saruhanlı'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Saruhanlı İmam hatip Lisesi öğrencilerine sinevizyon gösteri Sultan 2. Abdülhamit'in hayatını ve Osmanlı Devleti'ne yaptığı hizmetleri anlatıldı.
Etkinlikte konuşan Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sertan Demirel, "Değerlerimizi unutmamak ve doğru anlayabilmek için buna benzer daha geniş kapsamlı programlar ile gençlerimize daha fazla ulaşmanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

- Türk Hava Kurumu, 90. yılını kutladı
Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla kurumun Salihli şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.
Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi Genç Kanatlar öğrencilerinin de katıldığı törende konuşan THK Salihli Şube Başkanı İlhan Körezli, 16 Şubat 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu, Cumhuriyet'in en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunu hatırlattı.
- Belediye başkanından Cemevi'ne ziyaret
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, başkan yardımcısı ve belediye meclis üyeleriyle Dilek mahallesinde bulunan Cemevi'ni ziyaret ederek, Alevi dedesi ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cemevi'nde mahalleli ile bir süre sohbet ederek, vatandaşların talep ve isteklerini dinleyen Yaralı, Türkiye'nin farklı etnik köken ve farklı mezhep ve dinleri bünyesinde barındıran kültür zengini bir ülke olduğunu söyledi.

Kaynak: AA