Liseliler, Özgecan Aslan Cinayetini Protesto Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde İçel Tarsus’ta tecavüz girişiminde bulunulup öldürülen Özgecan Aslan cinayeti lise öğrencileri ve aileleri tarafından protesto edildi.

Liseliler, Özgecan Aslan Cinayetini Protesto Etti

İçel’in Tarsus ilçesinde dolmuş şoförü tarafından öldürülüp cesedi yakılan ve cesedi dere kenarına atılan üniversite öğrencisi Özgecan Arslan cinayetine tepki göstermek için Ereğli ilçesindeki birçok liseden öğrenciler akşam saatlerinde toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

PTT kavşağında toplanan lise öğrencileri ile aileleri burada bir süre slogan attı. Protesto gösterisine katılan bazı gurupların temsilcilerinin siyasi amaçlı slogan atmaya çalışmalarına gösteriyi düzenleyen lise öğrencileri tepki gösterdi. Liseli öğrenciler daha sonra sloganlar eşliğinde Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü. Liseli öğrencilere aileleri, erkek öğrenciler, bazı siyasi partilerin temsilcileri ile çevredeki vatandaşlarda destek verdi.

Protestocular “Kadına kalkan eller kırılsın”, “Özgecan’ın hesabı sorulacak”, “kadınların öfkesi katilleri boğacak”, “kadın, yaşam, özgürlük”, “şiddete, tacize, tecavüze son” şeklinde slogan attıktan sonra Özgecan Aslan’ın resminin üzerine karanfiller bıraktı. Grup saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA