Fransa'da Yahudi Mezarlığının Tahrip Edilmesi

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Fransa'nın doğusunda bulunan Bas-Rhin bölgesindeki bir Yahudi mezarlığının tahrip edilmesini kınadı.

Jagland yaptığı yazılı açıklamada, mezarlığın tahrip edilmesini "barbarlık" olarak niteledi.
Musevi düşmanlığının Fransa ve Avrupa kıtasında arttığını savunan Jagland, "Avrupa'da yeniden Musevilere yönelik ırkçı ve nefret içeren saldırıların tekrar ortaya çıkmasını kabul edemeyiz" ifadesini kullandı.
Jagland, siyasetçilerin, devlet yetkilileri ve Avrupa'daki kuruluşların bu tehlikeli eğilimin önüne geçebilmek için gerekli bütün çabayı göstermesi gerektiğini savundu.
Sarre-Union kasabasındaki Yahudilere ait mezarlıkta 300 kadar mezarın taşlarının bir bölümünün yerinden sökülmesine Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Munuel Valls, yaptıkları açıklamalarla sert tepki göstermişti.
Cumhurbaşkanı Hollande'ın tahrip edilen mezarlığı yarın ziyaret etmesi bekleniyor.
Fransa'da yaklaşık 500 bin Yahudi'nin yaşadığı tahmin ediliyor.
Kaynak: AA