Fırat Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı

Bingöl'de, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) "Bingöl-Tunceli Öncelikli Alanlar Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, 2015 yılı "Malatya-Elazığ Odak Alanlar" ve "Bingöl-Tunceli Öncelikli Alanlar" adıyla 2 yeni Mali Destek Programı başlattıklarını söyledi.

Öztop, yeni destek programıyla Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli bölgesine 10 milyon lira yatırım hedeflediklerini belirterek, "Ajansımız yılda bir defa olmak üzere teklif çağrı usulüyle mali destek programını uyguluyor. Şuanda da 2015 yılının teklif çağrı yöntemiyle mali destek programları başladı.

9 Şubat tarihi itibariyle ilan ettik ve bugün de ilk bilgilendirme toplantımızı Bingöl'de yapıyoruz. Teklif çağrı yöntemiyle mali destek programımız 2 farklı türden tasarlandı" dedi.

FKA'nın 2011 yılından beri uygulanan mali destek programları çerçevesinde toplamda 268 projeye 60 milyon kaynak kullandırıldığını anımsatan Öztop, destek programlarının bölgeye ciddi katkılar ve istihdamlar sağladığını kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara, mali destek programları konusunda sunum yapıldı.
Kaynak: AA