Eruh'ta 'Kadına Şiddet' Eylemi

Eruh'ta, Siirt Berfin Kadın Dayanışma Merkezince, ilçede bir süre önce iki aile arasında çıkan kavgada darp edilen Cemile Timurtaş ve İçel'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

HDP İlçe Binası önünde, KESK Kadın Meclisi, İHD, HDP, DBP il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda vatandaşın toplandığı grup, "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları işliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti.
Burada toplanan grup adına açıklama yapan Berfin Kadın Dayanışma Merkezi çalışanı sosyolog Celile Arsı Güneş, kadına yönelik şiddetin devam ettiğini belirterek, "Güvenlikleri ciddi tehlike altında olan kadınların gidebilecek yerleri ceza evlerinden farksız yapay konuk evlerin dışında hiçbir alternatifi yaratılmamaktadır" dedi.

Güneş, "Ülkemizde her geçen gün daha da tırmanan toplumsal şiddetin önlenmesi, kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ortadan kaldırılması, eşit, adil ve barışçıl bir toplum yaratılması için devlet sorumluluklarını yerine getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından tekrar parti binasına yürüyen grup, daha sonra dağıldı.
Kaynak: AA