Çankaya'yı İlk Yazan İsim De Aday

"Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Recep Tayyip Erdoğan" kitabının yazarı gazeteci Bilal Çetin de siyasete giriyor.

Çankaya'yı İlk Yazan İsim De Aday
2003 yılında yazdığı kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çankaya hedefini Pınarhisar Cezaevi’nde koyduğunu ilk yazan Çetin, 7 Haziran seçimlerinde İzmir 2. bölgeden AK Parti aday adayı oluyor.
AK Parti’den aday adaylığı için müracaat etmesi beklenen gazeteci-yazar Bilal Çetin, 18 yıl aktif gazetecilik hayatında Yeni Asya, Vakit ve uzun süre Yeni Şafak gazetesinde görev yaptı. Parlamento Muhabirleri Derneği üyesi olan Çetin, TRT başta olmak üzere birçok TV ve radyoda program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. Çetin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yazdığı "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı" ve "Manşetlerin Efendisi" kitapları ile “Kod Adı: RTÜK” isimli kitapları bulunuyor.

Çetin'in 2003 yılında kaleme aldığı “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayip Erdoğan” isimli kitabında Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde iken "Önüme hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın bu engelleri teker teker aşacağım. Ferhat'ın Şirin'ine kavuşması gibi ben de milletime bir gün kavuşacağım. Bir gün başbakanlık koltuğuna oturacağım. Başbakanlık koltuğuna oturmadan ölürsem gözüm arkada kalır. Allah nasip ederse bir nihai hedefim Çankaya Köşkü'ne çıkmaktır" dediğini yazdı. Çetin’in kitabı 2003 yılında yayınlandığı zaman büyük ses getirirken, Erdoğan 10 Ağustos 2014 seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilerek Çankaya Köşkü’ne çıktı.

BAKANLARA DANIŞMANLIK YAPTI
Bilal Çetin, gazetecilik yaşamının ardından ise AK Parti’nin önemli isimlerine basın danışmanlığı yaptı. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atanan Çetin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Başbakan Yardımcılığı döneminde basın müşavirliği yaptı. 62. Hükümet’in Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e de basın danışmanlığı yapan Çetin, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a de kısa süre basın danışmanlığı yaptı

Kaynak: İHA