Bodrumlular Özgecan İçin Meydana İndi

İçel’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Bodrumlu gençler, sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşlar Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı.

Bodrumlular Özgecan İçin Meydana İndi

Öğleden sonra ilk olarak Bodrumlu gençlerin geldiği Bodrum Belediye Meydanı’ndaki kalabalık gittikçe arttı. Yanlarında getirdikleri afişlerle birlikte sloganlar atan gençler, sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşlar, akşam saat 20:00’a kadar meydanda kalarak attıkları sloganlarla Özgecan Aslan’ın katillerini protesto etti. Hava karardıktan sonra işlerinden çıkan vatandaşlarında destek verdiği protesto gösterisine yaklaşık 500 kişi katılırken, yoldan geçen vatandaşlarında destek verdiği imza kampanyasına katılanların sayısı ise bin kişiyi geçti.

Bodrum Belediye Meydanı’na gelerek protesto gösterisine destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bu bir insanlık suçu, böyle bir suç yok! Kim kimden kin ve nefretini alıyor? Özellikle bunun bugün bir bayana yapılmış olması ki yarın bir erkeğe de yapılabilir aynı şey… Bunu insanlık suçu olarak değerlendiriyorum ama özellikle de bir bayana yapılması, bir kadına yapılması benim için daha da bir acıdır. Çünkü insanlar zavallılıklarını güçsüzlere saldırarak göstermeye çalışıyorlar. Bu insanlar zavallıdır, tedavi görmesi lazımdır, hatta toplumdan dışlanması lazımdır. Onun için de ben özellikle hem aile bakanlığımızın hem hükümetin artık bu kadın şiddetine, kadınlarımızın uğradığı bu zulme dur demeleri için bir an önce gerekli tedbirleri almalarını istiyorum. Ve her zaman bu şiddetin karşısında, insana yapılan zulmün karşısında olduğumu, özellikle de kadınlara her türlü desteği veren bir Bodrum Belediye Başkanı olarak onların yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Meydana gelen Bodrum Kadın Dayanışma Grubu üyeleri de kalabalığın dışında meydanın farklı bir köşesinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup üyeleri Pazar gününe kadar her akşam Bodrum Belediye Meydanı’na gelerek oturma eylemi yapacaklarını ve Pazar günüde bir protesto gösterisi yapacaklarını söyledi.

Öğleden sonra 16.00'dan itibaren meydana akın eden Bodrumlular, Özgecan Aslan için ve kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için saatlerce attıkları sloganlarına yaklaşık 4 saat sonra son vererek meydandan ayrıldılar.
Kaynak: İHA