Erasmus+ Jean Monnet Kürsü Başkanları Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanlığı, ‘Erasmus+Jean Monnet Kürsü Başkanları Toplantısı’nın 16 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır’ın katılımıyla 16 Şubat tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Jean Monnet Kürsü Başkanları Toplantısı gerçekleştirileceği belirtilerek, Bozkır’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Jean Monnet Kürsü Başkanlarının katılacağı toplantıda, Erasmus+ Jean Monnet Kürsü Başkanlığı faaliyetlerinin, Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi kapsamında yürütülen çalışmaların ve Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi çerçevesinde üniversitelerle işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi

Açıklamada şöyle denildi:
“Erasmus+ Jean Monnet Programı Avrupa Birliği çalışmaları alanında iletişim, ekonomi, tarih, medya, hukuk, siyaset gibi konularda araştırma ve öğretme konusunda mükemmelliği teşvik eden faaliyetlerden oluşmaktadır. Bünyesinde Jean Monnet Kürsü Başkanlıkları, Modüller, Kurslar ve Mükemmeliyet Merkezleri gibi faaliyetler bulunmaktadır. Detaylı bilgiye www.ua.gov.tr adresinden erişilebilir.”
Kaynak: İHA