Cinayet ve Tecevüze Karşı Kadınlara Silah Eğitimi

Şefkat-Der, cinayet ve tecavüze karşı kadınlara kendilerini koruyabilmeleri için silah kullanımı ve savunma sporları eğitimi vermeye hazırlandıklarını açıkladı.


Şefkat-Der, cinayet ve tecavüze karşı kadınların kendisini koruması için silah kullanımı ve savunma sporları eğitimini tekrar başlatıyor. Kadınlara, 81 il genelinde oluşturulacak kurslarda eğitim verilecek. Şefkat-Der tarafından yapılan açıklamada, “Kadınların canı, bedensel dokunulmazlığı güvence altına alınana kadar, kadınların silahlanması mecburiyeti doğrultusunda da girişimlerde bulunacağız. Kadınların korunmasının kağıt üzerinde kalması, potansiyel katil ve tecavüzcülerin kadınları savunmasız görmesi, kadın cinayetleri ve tecavüzcülerinin devam etmesi sebebiyle mecbur kaldık” denildi.

Kadınların çeşitli eğitimlerden geçerek kendilerini savunabileceklerinin kaydedildiği açıklamada, “Eğitimlerimiz, spor salonları ve atış poligonlarında, güvenlik elemanı kurslarında meşru zeminlerde olacaktır. Savunma sporları, biber gazı, elektro şok aleti, elektro şok silahı, gerçek tabanca, gerçek tüfek kullanımı eğitimleri ve ruhsatlı silah temini danışmanlık hizmetleri ve dayanışması çalışmaları organize edeceğiz. Kadınların atış poligonlarında silah kullanma 2011 yılında gündeme getirdiğimizde, hatta 2012’de bizzat atış poligonlarında eğitimlere başladığımızda, meşru savunma kapsamında kadınlar ruhsatlı silahlara başvursun çağrılarımızı destekleyen de çok olmuştu tepki gösteren de çok olmuştu. Fakat şimdilerde, özellikle savunmasız kalan Özgecan’ın ve nice nice kadınların genç kızların da katledilmesi ile gelinen son noktada o zaman desteklemeyenlerin çoğu da artık desteklemeye başladı” ifadesi kullanıldı.

“ATIŞ POLİGONLARINDA EĞİTİM VERECEĞİZ”
Atış poligonlarına katılacak kadınların hiçbir yerden izin almasına gerek olmadığının belirtildiği açıklamada, “Mevcut yasaya göre, atış poligonlarına da reşit olan kadınlar herhangi bir yerden izin almaya gerek kalmadan yalnız başına ya da arkadaşları ile grup olarak gidebileceği gibi, 16 yaşına giren genç kızlar da velileri ile eğitimlere katılabiliyor. Kadınların gerektiğinde meşru savunma hakkını kullanması kapsamında zorunluluk hallerinde silah kullanma ve silah temini hususunda yeni bir kanun da çıkarılmalıdır ya da 6284 sayılı yasaya ek bir madde ilave edilmelidir” denildi.

“8 MART’TA DERSLERE BAŞLAYACAĞIZ”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bütün illerde eğitimlerin başlamasının planlandığının belirtildiği açıklamada, “Birinci çağrımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İçişleri Bakanlığı ile iş birliği yaparak 81 il genelinde kadınların genç kızların kendisini koruması için savunma sporları, biber gazı, elektro şok aleti, elektro tabanca ve gerçek silah kullanma eğitimi versin ve ruhsatlı silah dağıtılsın. İkinci çağrımız sivil toplum örgütleri dayanışma içerisinde olsun. Üçüncü çağrımız, Kadınlar bireysel olarak yasaların verdiği hak olan meşru savunma kapsamında silah kullanmayı öğrensin, ruhsatlı silah sahibi olsun. Silahlanmak isteyen kadınlardan maddi sorunları olanlara eğer devlet yardım yapmazsa bankalar kadınlara pozitif ayrımcılık yapıp uygun krediler verebilir. Silah fabrikaları kadınlara pozitif ayrımcılık yapsın silah ücretlerinde indirimler yapsın. Kadınların silahlanmasında vergiler kaldırılsın.

Öfke kontrolü dersleri ve psikolojik testten geçirilsin. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bütün illerde eğitimlerin başlamasını planlıyoruz. Kadınlar genç kızlar 8 martı da beklemeden bulunduğu illerde atış poligonlarına gidebilir. Silahlı güvenlik eğitimi veren kurslara da katılabilir. Emniyete bulundurma ve taşıma ruhsatlı silah müracaatı talebinde de bulunabilir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada yer alan eğitiminin düşündüğü dersler ise şöyle:
“Potansiyel katillerin ve şiddet uygulayanların tuzakları ve bu tuzaklara karşı tedbirler. Hukuki hak arama ve korunma yolları dersi. Savunma sporları dersi,wing tsun, aikido, jiu-jitsu,, krav maga, karete. Biber gazı kullanımı dersi, öfke kontrolü dersi, atış poligonlarında silah kullanma eğitimi, ruhsatlı yasal tabanca-tüfek silah temini dersi, avcılık dersi(cansız hedefler üzerine), meşru savunma (nefsi müdafaa) hakkını kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar dersi, şiddet uygulayanlara karşı ortak dayanışma grupları oluşturma, eylemler ve çeşitli aktivitelerle hak arama dersi.”
Kaynak: İHA