Çomü’de Rektör Seçimleri

Çanakkale’de Rektörlük seçimine günler kala adaylar çalışmalarını hızlandırdı.

Çomü’de Rektör Seçimleri
Rektör Adayı Arzu Mirici, Akol Hotel’de gazetecilerle bir araya geldi. Mirici, üniversitedeki sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi.


Onsekiz Mart Üniversitesi’nde iki temel sorun olduğunu belirten Mirici, “Kadro mağduriyeti, özlük hakları ihlali ve haksız atamalar var. Düzmece kanıtlarla açılan soruşturmalara bizzat şahit oldum. Öğretim elemanları ve akademisyenlere mobbing uygulanıyor. Ben tıp doktoruyum. Bu konuyu uzun zamandır gözlemliyorum. Üniversite üzerinde ciddi travma var. Bahar temizliğinin üzerinde işte bu yüzden duruyorum” diye konuştu.

Mevcut paralel yapılanmanın yalnızca Onsekiz Mart Üniversitesi’nin sorunu olmadığını belirten Mirici, bu sorunun ülke problemi haline geldiğini kaydetti.

Mirici, “Bu konuda mevcut yasalar çerçevesinde mücadele etmek dışında bir vaatte bulunmak suç niteliğindedir. Ancak, suç niteliğindeki hiçbir davranışın savunulması yada göz yumulması söz konusu değildir. Ülkemizin bütünlüğü ve geleceğini tehdit eden unsurların temizlenmesi konusunda devletimizin kararlılığı kesin olarak ortadadır. Bu mücadele kavgacı ve saldırgan olmak yerine bahar temizliği havasında olacaktır. Yanlış, eskimiş ve zarar veren unsurlar temizlenecek ve yararlı olanlarla yola devam edilecektir” dedi.

Kaynak: İHA