Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "İzlenen ekonomi politikaları birilerinin servetine servet katarken, 4 milyon 800 bin vatandaş asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, yazılı açıklamasında, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) olağanüstü genel kuruluna katılarak bir konuşma yaptığını belirtti.

Konuşmasında, Türkiye'yi toplumsal muhalefete, örgütlü yaşama, sivil inisiyatife, katılımcı demokrasiye tahammülü olmayan, "nobran bir iktidarın yönettiğini" iddia eden Öztrak, TMMOB'un ülkenin demokrasi mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.


İktidarın 12 yıldır "çalışanın canına kast eden, talana, ranta dayalı vicdansız bir büyüme modeli" uyguladığını öne süren Öztrak, şunları kaydetti:
"Topraklarımız, ormanlarımız, akarsularımız, dağlarımız, denizlerimiz bu vicdansız düzenin dişlileri arasında ezilip yok oluyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın bizlere emaneti olan ülkemiz talan ediliyor. 12 yıldır izlenen bu vicdansız model, milleti ilkin kredi kartı borcuna daha sonra ise Soma'da, Ermenek'te madenlerde güvencesiz çalışmaya mahkum etti. Vahşi kapitalizmin, AKP'nin vicdansız büyüme modelinin bedelini işçilerimiz hayatlarıyla ödüyor. Zengin daha zenginleşirken yoksul daha yoksullaşıyor. 2002 yılında bu memleketin en zengin yüzde 1'i ülkedeki toplam servetin yüzde 39'una sahipken, 2014'te bu yüzde 54'e çıktı. İzlenen ekonomi politikaları birilerinin servetine servet katarken, 4 milyon 800 bin vatandaş asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışıyor. Bu ülkenin adaleti getirecek bir iktidara ihtiyacı var. Bu, ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan herkesin görevidir. TMMOB'un cılızlaştırılmasına, yetkilerinin tırpanlanmasına, CHP olarak biz tüm gücümüzle karşı çıkıyoruz, çıkacağız. Onurlu mücadeleniz bizim de mücadelemizdir."
Kaynak: AA