Anadoluda Yaşam Olan Tek Ada 'Mada'

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, "Mada adası Anadolu'da içerisinde yaşam olan tek ada, bu çok önemli" dedi.

Muşmal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'ndeki adaların Anadolu'daki göller içerisinde yer alan en nitelikli adalar olduğunu söyledi.

Beyşehir Gölü'nde 27 ada ve 7 kayalığın bulunduğuna dikkati çeken Muşmal, "Bu 7 kayalık ise bazen görünen, bazen kaybolan, küçük parçalarından ibaret adalar. Beyşehir Gölü'nde 5 bin dekar büyüklüğünde, büyük bir köy büyüklüğünde adalarımız mevcut. Adalar, 'Tarihi Süreçte Beyşehir Gölü'nde ve adalarında hayat' ismiyle bir kitap haline getirildi" diye konuştu.

Adaların tarihi, kültürel ve coğrafi yönden birçok özelliğini bulunduğunu vurgulayan Muşmal, buradaki adalar Anadolu'daki göller içerisinde yer alan en nitelikli adalar olduğunu kaydetti.

"Mada adasının Anadolu'da içerisinde yaşam olan tek ada, bu çok önemli. Adalarımızın büyük bölümünün ayrıca tarihsel ve kültürel önemi var" diyen Muşmal, çevresinde yaşayan insanlar için çok önemli bir hayat kaynağı olduğunu bildirdi.
Muşmal, Beyşehir Gölü'nün Türkiye özelinde en fazla adanın bulunduğu en büyük göllerden olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA