İrak'taki Çatışmalar

Irak'ın Enbar iline bağlı El-Bağdadi nahiyesindeki askeri üsse intihar saldırısı girişiminde bulunan 8 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, üzerlerinde bomba düzeneği bulunan terör örgütü 8 IŞİD militanı, Bağdadi nahiyesinde yer alan ve Amerikalı askerlerin de bulunduğu orduya ait Ayn el-Esed askeri üssüne sızdı.
Askerlerin saldırıda bulunduğu intihar eylemcilerinin olay yerinde öldüğü belirtilirken, ordu birliklerinde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.
Ayrıca Ayn el-Esed üssü yakınlarında bulunan IŞİD militanları ile askerler arasında çatışmanın devam ettiği ifade edilirken ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de üs yakınlarındaki IŞİD karargahlarına yönelik hava saldırısı düzenlediği belirtildi.
Öte yandan Enbar Operasyon Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emniyet güçleri ve silahlı aşiretler Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin 90 kilometre batısındaki El-Bağdadi nahiyesinin neredeyse tamamında yeniden kontrolü sağladı. IŞİD, El-Bağdadi nahiyesi yakınlarındaki Ayn el-Esed askeri üssü için artık büyük bir tehlike oluşturmuyor" dedi.

Ayn el-Esed askeri üssünden bir yetkili ise dün akşam saatlerinde 45 subay ile bir Amerikalının IŞİD'e karşı mücadelede destek için askeri üsse ulaştığını ileri sürdü.
Irak'taki askeri üslerden biri olan Ayn el-Esed, 2003'ten bu yana ABD güçleri tarafından kullanılıyor. Üste, terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Irak askerleri ve aşiret mensuplarına eğitim veriliyor.
Kaynak: AA