Ankara Adliyesinde Kavga

Nurullah Yardımcıoğlu adlı kişinin, 22 Haziran 2014'te ateşli silahla öldürülmesine ilişkin Serkan Ağsakal hakkında, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava nedeniyle adliyede kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden bir polis yaralanırken, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Duruşmanın sona ermesiyle birlikte, mahkeme salonundaki müşteki yakınları, sanığa ve yakınlarının üzerine yürüdü.
Polisin müdahalesiyle sanık yakınları duruşma salonundan çıkarıldı. Ancak müşteki yakınları, adliye dışında da bu kişileri yakalamaya çalıştı.
Adliye karakolunda görev yapan polisler, 30-40 kişilik grubun düzeni bozmamaları ve olayın büyümemesi için önlem alırken, grupla polis ve özel güvenlikçiler arasında arbede yaşandı.
Adliyenin C kapısında bulunan x-ray cihazı arbede sırasında yere devrilirken, yüzüne darbe alan bir polis memuru yaralandı.
Polisi yaralayan kişi gözaltına alınırken, polisin burnuna Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde 2 dikiş atıldığı öğrenildi.
-Dava
Yardımcıoğlu'nun öldürülmesi davasınında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın "haksız tahrik altında kasten öldürmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapsinin yanı sıra maktulun yanındaki 3 kişiyi silahla tehdit ve ruhsatsız tabanca bulundurmak suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Duruşma, ertelendi.
Kaynak: AA