Akib'ten İrak'a Ziyaret

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Uğur Ateş ve yöneticiler, ihracatta yaşanan sorunların çözümüne katkı için Irak'ta çeşitli temaslarda bulundu.

AKİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AKİB Koordinatör Başkanı ve Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş ile Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alican Yamanyılmaz, AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin ile Irak'a gitti.
Irak'ta Tarım Bakanlığı'ndan yetkililerin de aralarında bulunduğu kişilerle çeşitli görüşmeler yapan heyet, ihracatta yaşanan sorunların çözümü için taleplerini iletti.
AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, yaptığı açıklamada, ihracatçıların sorunlarının çözümü konusunda ziyaretin çok başarılı geçtiğini, Irak Tarım Bakanı ziyaretinin olumlu sonuçlarının en kısa sürede uygulamada görüleceğini belirtti.

Alican Yamanyılmaz da Irak'ın yumurta ve tavuk eti ihracatı konusuna çok önemli bir pazar olduğunu ve sorunları yerinde gidip çözdüklerini kaydetti.

Kaynak: AA