Yılmaz: Milliyetçi oylara talibiz

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "MHP olmazsa olmaz değildir. Sağda MHP dışında bir ittifakı zorlayacağız" dedi.

Yılmaz: Milliyetçi oylara talibiz
Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, genel seçimde milliyetçi oylara talip olduklarını belirtti.

Yılmaz, "Sayın Bahçeli MHP kongresi öncesinde birleştirici bir tavır almazsa, MHP tabanı bu sefer Muhafazakar Yükseliş Partisi'ni destekleyerek, gerçek manada bir milli iradeyi mecliste görmelidir" diye konuştu.

"Türkiye zor bir süreçten geçiyor"

"Bu süreçte birleştirici tavrı ortaya koyması gereken bir MHP olmalıdır" diyen Yılmaz, "Eğer bu tavır ortaya konulmazsa belliki yine klasik bir Bahçeli oyalaması ile milliyetçi oylar AK Parti iktidarına hizmet edecektir. Bu durumun önüne geçilmesi için MYP olarak sağda güçlü bir ittifakı zorlayacağız" dedi.

"MHP olmazsa olmaz değildir. Sağda MHP dışında bir ittifakı zorlayacağız" ifadesini kullanan MYP Lideri Yılmaz şunları kaydetti:

"Mevcut hali ile yıllardır iktidara yardım eden bir MHP var. MHP tabanındaki memnuniyetsizlik ortadadır. Bu durumda sağda güçlü bir ittifak milli merkez haline gelebilir. Sayın Bahçeli risk almadan bu merkezi oluşturabilir. Böyle bir merkezde öncelik MHP olmalıdır. Ama Sayın Bahçeli bu birleştirici tavrı göstermezse sağda her halükarda güçlü bir ittifak ortaya çıkacaktır. Bu durumda en büyük yarayı da MHP alacaktır. Bu nedenle MHP yönetimi ve tek adam olan sayın Bahçeli sağduyulu hareket ederek böyle bir kırılmanın önüne geçeceğini ümit ediyoruz." BEYAZ GAZETE