Mardin'de Uyuşturucu Madde Kullanımına Karşı Mücadele

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuya Hayır" sloganı ile dört dilde afiş ve pankart hazırlandı.

İl genelinde 24 okulda Mart ayı içerisinde psikologlar tarafından eğitim panelleri verileceği belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Doğan Anğay gazetecilere yaptığı açıklamada, dört dilde hazırlamış oldukları afişlerin yanı sıra gidecekleri okullarda uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin hazırlamış oldukları pankart ve broşür çalışmasını da yaptıklarını söyledi.

Anğay, çalışma kapsamında mahallelerde de toplantılar yapmak için hazırlıklar yaptıklarını kaydederek "Bizler sadece vereceğimiz panel ve asacağımız afişlerle çalışmalarımızı sınırlandırmayacağız. Gençlik bizim için çok önemlidir. Bizler bu çalışmanın ardından il ve ilçelerde bulunan STK'lar ile sık sık bir araya gelerek toplantılar yapacak ve uyuşturucu madde kullanımını bitirmek için elimizden gelenini yapacağız" diye konuştu
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından Psikolog Volkan Kino ise Türkiye'de uyuşturucu kullanımının 11 yaş sınırına kadar düştüğünü kaydetti.

Öte yandan kent genelinde bulunan bilbordlara Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere dört dilde "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuya Hayır" yazılı afişler asıldı.
Kaynak: AA