Chp'li Özel Ön Seçim İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel, geçtiğimiz gün parti üyelerine gönderdiği bir mesajla ön seçimde aday olacağını duyurdu.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin en yetkili karar organı Parti Meclisi 15 Şubat Pazar günü hangi seçim bölgesinde hangi adayı belirleme yönteminin kullanılacağına karar vermek için toplanacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu döneminde tüzük ve yönetmeliklerde değişiklik yapılarak parti içinde aday belirleme yönteminin esas olarak ön seçim olacağı kararlaştırılmıştı. Bu dönemde tüzük ve yönetmeliklerde yapılan değişikliklere göre adayların tespitinde yüzde 85 ön seçim, yüzde 15 merkez yoklama olması kabul edilmişti. 2015 Haziran seçimlerinin takvimin netleşmesi ile beraber de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Manisa’da hangi yöntemi kullanacağı henüz netlik kazanmadı. Bir taraftan yöntem tartışmaları devam ederken, CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi’nin tek Manisalı üyesi Özgür Özel ön seçimde aday olacağını duyurdu.

CHP’li Özel hem üyelere attığı mesajda hem de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “15'indeki CHP Parti Meclisi'nde illerin aday belirleme yöntemi belli olacak, ben şimdiden durumumu netleştireyim: Ön seçim istiyorum. Adayım.”

“4 YIL BOYUNCA YAPTIKLARIMIZIN SONUCUNU GÖRECEĞİMİZ KARNE DÖNEMİNE GİRİYORUZ”
CHP’li Özgür Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çok uzun süredir gerek Genel Başkanımıza, gerek Parti Meclisinde, gerekse de MYK üyelerimize ön seçime gireceğimi söyledim, bu kararımı da üyelerimizle, kamuoyu ile çok çeşitli mecralarda paylaştım. Manisa’da ya da bir başka bölgede kontenjan adayı olmayacağımı söyledim ve hep ön seçimi savundum. Bu Pazar günü, Parti Meclisi’nde de hangi bölgede hangi yöntemin kullanılacağına karar vereceğiz. Ben bu toplantıda özellikle Manisa’da aday belirleme yönteminin ön seçim olmasını savunacağım ve bu yönde oy kullanacağım. Mevcut milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin mutlaka ön seçime girmeleri gerektiğini düşünüyorum. Üyelerimiz bizi 4 yıl boyunca yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yeterince tanıdı. Şimdi bizler için bu dönem adeta çabalarımızın değerlendirileceği bir karne dönemi olacak. Yaptığımız çalışmaları olumlu bulan, bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımızı sürdürmemizi isteyen, Haziran sonrası CHP iktidarında bize görev vermek isteyen üyelerimizin desteklerini bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA