Başbakan Yardımcısı Arınç, Kktc'de

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'ye yönelik ekonomik ve sosyal desteğin devam edeceğini söyledi.

KKTC'de resmi temaslarda bulunan Bülent Arınç, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile makamında biraraya geldi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, yaptığı konuşmada meclis başkanlığı görevinin sorumluluk gerektirdiğini vurgulayarak, halkın iradesinin yansıdığı en önemli makam olduğunu ifade etti.

TBMM ve KKTC Meclisi arasında çok önemli bir dayanışmanın mevcut olduğunu kaydeden Arınç, kendisinin de TBMM'ye 20 yıl önce girdiğini ve pek çok mevkide görev yaptığını anlattı.
Ziyaretin iki ülke arasındaki işbirliği programının gözden geçirilmesini de içerdiğini kaydeden Arınç, konunun bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile yapılacak görüşmede ele alınacağını söyledi.

"Programla ilgili konular ne kadar yerine getirilmiştir. Ne kadar teşvik edilmesi gereken çalışmalar var. Onları göreceğiz" diyen Arınç, KKTC'ye yönelik ekonomik ve sosyal desteğin devam edeceğini belirtti.

- Siber -
Meclis Başkanı Sibel Siber ise halkın yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını, bu çerçevede Meclis'in gündeminde reform niteliğinde yasaların bulunduğunu söyledi.

Kamuda reform niteliğinde olan ve kamudaki verimliliği artıracağına inandıkları Kamu Reformu Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın üzerinde durduklarını aktaran Siber, ülkedeki müşavir sorununu ortadan kaldıracak çalışmaların bulunduğunu ifade etti.

Meclis komitelerinin verimliliğinden bahseden Siber, komite çalışmalarında bu minvalde artış olduğunu kaydetti.

Meclis Başkanı Siber, "Arzumuz, halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, daha çağdaş düzeylere ulaştırmak. Sistemlerimizi yaratarak bu sistemlerle birbirimizi aşırı şekilde eleştirmenin önüne geçmektir" değerlendirmesinde bulundu.
Görüşmede, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.
Kaynak: AA