Bakan Bozkır, Almanya Devlet Bakanı Roth İle Görüşecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın yarın Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşeceği bildirildi.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Almanya Devlet Bakanı Michael Roth'un 13 Şubat'ta İstanbul'da bir araya geleceği belirtildi. Bakan Bozkır'ın Roth ile AB Bakanlığı Ortaköy Ofisi’ndeki görüşmesinin ardından konuk bakan ve heyeti onuruna öğle yemeği vereceği belirtilerek, yemeğe Almanya ile yakın ilişkileri bulunan bilim insanlarının, sanatçıların, siyasetçilerin, iş dünyası temsilcilerinin ve Almanya'nın Türkiye’de bulunan çeşitli alanlardaki temsilcilerinin de katılacağı ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır'ın Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşmesinde ülkemizin AB üyelik sürecinde Almanya'nın rolü ve Türkiye-Almanya ikili ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.”
Kaynak: İHA