Yarım Asırdır Başkan

Kastamonu’nun Cide ilçesinde gerçekleşen 19. Ziraat Odası seçimlerinde sonuç değişmedi.

47 yıldır odanın başkanlığını yapan Kadir Göçmen tekrar göreve getirildi.

Cide Ziraat Odasının yapılan 19. genel kurulunda Kadir Göçmen, tekrar güven tazeledi. Cide Memduh İmer toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Kadir Göçmen ve Ahmet Salcı başkanlık için yarıştı. Seçimde oy verme işlemi saat 09:00’da başlayıp 17:00’de sona erdi. Gerçekleşen seçimde 81 delegeden 79’u oyunu kullanırken 2 üye seçimlere katılmadı. Yine 2 üyenin de oyu geçersiz sayılırken geri kalan 77 oydan 66’sını Kadir Göçmen, 11’ni ise Ahmet Salcı aldı. Sonuçların ardından Kadir Göçmen 4 yıllığına tekrar göreve seçildi
ilçede 1968 yılında hizmet vermeye başlayan Ziraat Odası Başkanlığını kurulduğu ilk yıldan itibaren başkanlığı yapan Kadir Göçmen şimdiye kadar hiç seçim kaybetmedi. Kadir Göçmen, geleneği yine bozmayarak delegelerin çoğunluk oyunu alarak dört yıl daha görevini sürdürecek.

Kadir Göçmen seçim sonrası yaptığı konuşmasında, bu güne kadar görev yaptığı süre içerisinde odanın her yılını kârla kapattığını, her zaman çiftçilerin yanında ve yararında bulunduklarını belirtti.

Göçmen, katılım gösteren ve tekrar kendisini bu göreve layık gören delegelere teşekkür etti.
Kaynak: İHA