'Kod Adı Açıklaması

Celal Çimen'in yönettiği "Kod Adı: K. O. Z." filminin galası yapıldı.

Zorlu Center PSM'de gerçekleştirilen gala öncesi konuşan filmin yapımcısı Uğur Yalçınkaya, bir yıllık yolculuğun bittiğini belirterek, çok güzel bir sette uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

Yola çıkarken amaçlarının devletin yanında bir sinema filmi çekmek olduğunu dile getiren Yalçınkaya, "Türkiye'de konusu itibarıyla bir ilk oldu. İnşallah biz başarılı oluruz, bizden sonra bu tarz filmler her kesim tarafından çekilir" diye konuştu.

Yönetmen Celal Çimen de filmin Türkiye'nin son iki yılını özetleyen bir gerilim filmi olduğunu ve izleyicinin filmdeki kimi karakterleri gerçek hayattaki karakterlerle bağlantı kuracaklarını anlattı. Çimen, "Kararı halkımıza ve tarihe bırakıyorum. En zorlandığımız sahne bir helikopter kazasını çekmekti. O gün hepimiz çok üşüdük. Oyuncularımız hasta oldu. Başbakan konvoyunu çekmek de zordu. 30 araçlık bir konvoydu. Ekipte de 30 araç vardı. 60 araçla bir yerden bir yere hareket etmek zordu. Halkımız gerçekten Başbakanın geldiğini düşündü. Polis arkadaşlar bile geldi. Yapımcımız Uğur Yalçınkaya ve Kazım Albayrak'ın sunduğu olanaklarla çok rahat ve yüksek prodüksiyonlu bir filmde çalıştık. Çok olumlu bir sonuç alacağımızı umuyorum" ifadelerini kullandı.
Filmin diğer yapımcısı Kazım Albayrak da çekimlerin çok güzel geçtiğini, filmin sonucunu seyircinin tayin edeceğini söyledi.

Filmin rekor bir sayı ve salonda vizyona girdiğini vurgulayan Albayrak, "En iyisini yapmak zorundaydık. En iyisinin bu olduğuna inanıyorum" dedi.

Filmin başrol oyuncusu Cem Kurtoğlu da filmde başbakan rolünde oynadığını hatırlatarak, "Vatanımıza hayırlı olsun. Tüm ekibe teşekkür ediyorum. Güzel ve mutlu bir çalışmanın içindeydik. Allah herkese böyle set nasip etsin. Güzel netice alacağına inanıyorum. Tartışma yaratacaktır. Ama insanca tartışma olsun. Önemli olan bu. Oyunculuğumuzu eleştirebilirler. Ama neden bu filmde oynadın, neden oynamadın demek kimsenin hakkı da haddi de değil. Oyunculuğumuzu eleştirmeleri başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Onun dışındaki bir eleştiriyi kabul etmiyoruz. Filmin her anında heyecan duyduk" diye konuştu.

Filmin bir diğer oyuncusu Günay Musayeva da iyi bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Musayeva, "Her şeyin güzel olacağına inanıyorum" dedi.

Filmin oyuncularından Tolga Karel de türünde ilk olan filmin devamının gelmesi gerektiğine dikkati çekerek "Türkiye'de böyle konuların konuşulması tartışılması, özgürlüğe ve demokrasiye doğru atılan çok güzel adımlar. Halkımız değerlendirecek" ifadelerini kullandı.
Galaya filmin yapımcıları, yönetmenleri, oyuncularının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

- "Kod Adı: K. O. Z." filmi
Başrollerinde Cem Kurtoğlu, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Hakan Ural, Turgay Tanülkü, Remzi Evren, İskender Bağcılar ve Yeşim Alıç'ın yer aldığı "Kod Adı: K.O.Z." filminde, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmalar, MİT'ten basına yansıyanlar, istihbarat müsteşarının ifadeye çağrılması, Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedefleri işleniyor.
Kalabalık bir teknik ekip ve oyuncu kadrosuyla çekilen, yönetmenliğini Celal Çimen, yapımcılığını Uğur Yalçınkaya ve Kazım Albayrak'ın üstlendiği film, 13 Şubat Cuma günü vizyona girecek.

Kaynak: AA