Kanada, Boko Haram İle Çatışmayacak

Kanada, Nijer-Çad-Nijerya sınır bölgesinde pazartesi başlayacak Flintlock askeri tatbikatına katılan özel kuvvetlerin, tatbikat boyunca Boko Haram örgütü ile çatışmayacağını açıkladı.

Kanada Savunma Bakanlığı Sözcüsü Daniel LaBouthiller, bir soru üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Kanada birliklerinin, tatbikatın yapılacağı Diffa kentinde konuşlanacaklarını, burada oldukları sürece de Boko Haram militanları ile çatışmayacaklarını duyurdu. Sözcü, birliklere saldırı olması halinde nasıl tavır alınacağı konusuna ise değinmedi.
Nijer'in Nijerya-Çad sınır bölgesinin en hareketli kentlerinden olan Diffa'da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen canlı bomba saldırları üzerine sıkıyönetim durumuna geçilmişti.
- Tatbikata katılanlar
ABD'nin sponsorluğunda düzenlenen Flintlock askeri tatbikatına, Burkina Faso, Danimarka, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Moritanya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Senegal, İspanya, İngiltere, Mali, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden 1200'den fazla askeri personel katılıyor.
Flintlock askeri tatbikatı 2005 yılından bu yana her yıl Kuzey ve Batı Afrika ülkelerinden birinin ev sahipliğinde yapılıyor. Tatbikatın bu yılki ev sahipliğini Çad yürütüyor. Tatbikat 9 Mart'ta sona erecek.
Kaynak: AA