Tbmm Genel Kurulu

TBMM Genel Kurul'da grup başkanvekilleri vefat eden Devlet Sanatçısı Müzeyyen Senar'a rahmet diledi, eski siyasetçi Osman Bölükbaşı'nı ölümünün 13. yıldönümü dolayısıyla andı.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.
Akşener, Türk sanat müziğinin sembol ismi Müzeyyen Senar'ın bugün son yolculuğuna hüzünle ve saygıyla uğurlandığını belirterek, şunları söyledi:
"Atatürk'ün huzurunda sanatını icra etme bahtiyarlığını yaşayan Cumhuriyetin divası sıfatı kendisine pek yakışan, güfte ve besteleri hisli ve coşkulu sesiyle yaşatan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet dileriz. Türk müziğinin çınarı Sayın Senar'ın ailesine, sanat camiasına, sevenlerine başsağlığı dileklerimizi Meclis'imiz adına iletiyorum."
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 6 Şubat 2002 yılında hayata veda eden Osman Bölükbaşı'nın renkli kişiliği, hazır cevaplılığı ve muhalefet anlayışıyla Türkiye siyasetinde iz bırakmış bir siyaset adamı olduğunu söyledi.

Halaçoğlu, halk arasında "Anadolu fırtınası" lakabı ile tanınan, ayrıca "nazar boncuğu" ve "TRT Osman" gibi unvanlara da sahip olan değerli siyasetçi Bölükbaşı'na MHP grubu adına Allah'tan rahmet diledi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Müzeyyen Senar'ın bugün İstanbul'da defnedildiğini anımsatarak, "Senar ismi Cumhuriyet ve Atatürk ile özdeşleşmiş. Her andığımızda sanatının yanında Cumhuriyeti, onun değerlerini, demokrasiyi andığımız çok değerli bir isimdi. Müzeyyen Senar'a CHP grubu olarak Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

6 Şubat'ın Türk siyasetinin önemli isimlerinden Bölükbaşı'nın ölüm yıldönümü olduğunu belirten Hamzaçebi, CHP grubu olarak Bölükbaşı'nı saygıyla andıklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Bölükbaşı'nın Türk siyasi hayatına kendi karakterini vurmuş bir insan olduğunu ifade ederek, "Keskin zekası, hazır cevaplılığı ile meydanları dolduran birisiydi. Kendisini rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Bostancı, Müzeyyen Senar için de "Sesiyle, tarzıyla, tavrıyla, hanımefendiliğiyle hem sanatçılara örnek olmuş birisiydi hem de aynı zamanda kalbimizi ve ruhumuzu çınlatan çok önemli seslerden birisiydi. Rahmet diliyorum" diye konuştu.

Genel Kurul'da AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Bölükbaşı'nın ölümünün 13. yıldönümü; MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Iğdır'ın hava kirliliği ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Ankara'nın sorunlarına ilişkin gündemdışı söz aldı.
Kaynak: AA