Kürtün Barajında Kaybolan Operatör Bulunamadı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesindeki menfezde temizlik çalışması yaparken ani su baskını nedeniyle Kürtün baraj gölüne sürüklenen ve kaybolan operatör, ilk gün çalışmalarında bulunamadı.

Kürtün Barajında Kaybolan Operatör Bulunamadı

Sabah saatlerinde meydana gelen olayın ardından ilk olarak bölgede çalışma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin ardından Rize İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Büro Amirliğinden gelen 5 kişilik dalgıç ekibi de Ekrem Şayık’ı (27) aradı. Tüm çalışmalara rağmen Şayık'a ulaşılamadı. Havanın kararmasıyla son bulan çalışmadan bir sonuç elde edemeyen dalgıç ve AFAD ekipleri, yarın erken saatlerde yeniden devam etmek üzere çalışmalarına ara verdi.

Beraberinde İl Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Vali Yücel Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Yavuz, havanın kararması nedeniyle Rize’den gelen dalgıç ekibin çalışmayı sonlandırdığını ve sabahın ilk saatleriyle birlikte yeniden başlanılacağını söyledi.

“HER TÜRLÜ İMKAN KULLANILACAK, BÜTÜN ÇALIŞMALAR BULUNUNCAYA KADAR DEVAM EDECEK”
Her türlü imkanı kullanacaklarını ve Şayık’a ulaşıncaya kadar bütün çalışmaların devam edeceğini kaydeden Vali Yavuz, olayla ilgili adli ve idari soruşturma açıldığını, her açıdan konunun inceleneceğini ve en baştan en sona kadar kim sorumlu ve kim hatalı ise belirleneceğini belirtti.

Şayık’ın geride kalan ailesine de devletin sahip çıkacağını dile getiren Vali Yavuz, duruma göre takviye ekip için de gerekli çalışmaları yaptıklarını sözlerine ekledi.

OLAY
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi çıkışında Süme deresinin Kürtün Barajıyla birleştiği noktada karayolunun altında bulunan 320 metre uzunluğundaki menfez tıkanınca özel bir firma tarafından temizlik çalışması başlatılmıştı. Menfezin içinde iş makinesiyle çalışan 27 yaşındaki Ekrem Şayık, tıkanan menfezin arkasındaki su birikintisinin aniden basması sonucu saat 09.00 sıralarında Kürtün Baraj gölüne sürüklenmiş ve kaybolmuştu. Şayık’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu, anne ve babasının da hasta olduğu belirtilmişti.
Kaynak: İHA