Gündem Özeti / 10 Şubat 2015

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kolombiya'da
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığında resmi törenle karşılanacak.
- Erdoğan ve Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon, baş başa görüşecek.
- Erdoğan ve Calderon'un başkanlığında heyetler arası görüşmeler yapılacak, anlaşmalar imzalanacak. İki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.
- Devlet Başkanı Calderon tarafından verilen öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bogoto Externado Üniversitesi ve Ankara Üniversitesince düzenlenen "1915: Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı Sempozyumu"nda katılımcılara hitap edecek.
(Bogota)
2- AK Parti, CHP, MHP ve HDP TBMM Grup toplantıları yapılacak.
(TBMM/11.15/13.30/10.30/12.30)
3- Yüksek yargıda seçim günü
- Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmaları dolayısıyla Anayasa Mahkemesinde ve Yargıtayda başkanlık seçimleri yapılacak.
(Ankara/10.00/ 09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşma yapacak.
- Babacan, ABD Hazine Bakanı Jack Lew ile görüşecek, basın toplantısı düzenleyecek.
(İstanbul/09.00/10.30/18.15)
2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kamboçya'da, ziyaret ve temaslarda bulunacak.
(Phnom Penh)
3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi üyeleriyle bir araya gelecek.
(Ankara/18.30)
4- TBMM Genel Kurulu'nda askeri hakimler ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ele alınacak.
(15.00)
5- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığınca başlatılan, tıbbi ve tehlikeli atıkların toplanması ve değerlendirilmesi çalıştaylarının sonuncusuna katılacak.
(Ankara/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ve Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.
(Sana)
4- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'daki temaslarını sürdürecek.
(Kahire)

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın Aralık ayına ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.
(Ankara/10.00)
2- Hazine, 2, 6 ve 9 yıl vadeli 3 ayrı devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.
(Ankara)

GÜNCEL
1- Türk sanat müziği sanatçısı Müzeyyen Senar'ın cenazesi, Bebek Cami'sinde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
(İstanbul/12.25)
2- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve baro başkanları TBMM Çankaya kapısında, "İç Güvenlik Paketi" olarak anılan kanun tasarısı hakkında açıklama yapacak, MHP, HDP ve CHP gruplarıyla görüşme yapacak.
(Ankara/14.00/14.30/15.00/15.30)

SPOR
1- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Trabzonspor ile Medicana Sivasspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.
(Trabzon/20.30)
2- Voleybolda, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ilk maçlarında, VakıfBank, Rusya'nın Dinamo Kazan, Eczacıbaşı VitrA da Çek Cumhuriyeti'nin Agel takımıyla deplasmanda mücadele edecek.
(Kazan/18.00/Prostejov/19.00)
3- Voleybolda, DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ilk maçında, Halkbank, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Rusya'nın Belogorie takımıyla karşı karşıya gelecek.
(Ankara/19.00)
4- Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası 2. tur gruplarındaki 4. hafta maçlarında, Muratbey Uşak Sportif, evinde Fransa'nın Nanterre, Trabzonspor Medical Park, deplasmanda Belçika'nın Antwerp Giants takımıyla karşılaşacak.
(Uşak/19.00/Antwerp/21.30)
5- Türkiye Basketbol Federasyonu, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yeni teknik ve idari kadrosunu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.
(İstanbul/11.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA