Fevzioğlu, İç Güvenlik Paketini Değerlendirdi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM’de görüşülmekte olan ve kamuoyunda 'İç Güvenlik Paketi' olarak anılan kanun tasarısına ilişkin, “Bu yasa teklifi ile yargı yürütme ile birleştirilmektedir.

Fevzioğlu, İç Güvenlik Paketini Değerlendirdi
Akli selimin galip gelmesini ve teklifin geri geçilmesini diliyoruz, siyasi iktidarın ülkeyi yönetilemez hale getirerek ateşe atmamasını ümit ediyoruz” dedi.


TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM’de görüşülmekte olan ve kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak anılan kanun tasarısı hakkındaki görüş ve eleştirilerini açıklamak üzere basın açıklaması yaptı.

TBMM önünde MHP ile görüştükten sonra açıklamada bulunan Fevzioğlu, “İç Güvenlik Torba Yasa Teklifi ile Türkiye’de adı konulmamış bir sıkıyönetim ilen edilmektedir. Yargı kararı olmadan, telefon dinlemelerin ve üst aramaların önü, keyfi bir şekilde açılmaktadır. Yargı kararı olmadan polise kişileri 48 saat gözaltına alma yetkisi verilemektedir. İstihbari konulara yargı merci olarak Ankara’da bir ağır ceza hakimi süper yetkili olarak tanımlanmak istenmektedir. Vali ve kaymakama gözaltına alma yetkisi tanımlanmakta, mülkü amirlerde adli soruşturmada savcının üzerinde fiilen adli soruşturmadan yetkili hale getirilmektedir. Polisimize ve askerimize molotof kokteylini ile tuğlalarla, taşlarla, sopa ile saldırılmasını hiç birimiz kabul etmeyiz. Ancak mevcut kanunlar zaten bu sayılan araçların silah olarak kabul edilmesine elverişlidir. Molotof kokteylini silah olarak düzenliyoruz gibi söylemler fiili sıkıyönetimi meşrulaştırmayı amaçlayan perdeleme, gizleme cümleleridir. Bu yasa teklifi ile yargı yürütme ile birleştirilmektedir. Akli selimin galip gelmesini ve teklifin geri geçilmesini diliyoruz, siyasi iktidarın ülkeyi yönetilemez hale getirerek ateşe atmamasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Fevzioğlu, ne olursa olsun demokrasi ve adalet mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, eninde sonunda özgürlük ve demokrasisinin kazanacağını söyledi.

Kaynak: İHA