Cami ve Okullara Portatif Branda

Şehzadeler Belediyesi, ilçede bulunan bazı cami ve okullara, vatandaşların yağışlı havalardan korunması amacı ile açılır-kapanır portatif branda yerleştirdi.

Cami ve Okullara Portatif Branda

Şehzadeler Belediyesi, genellikle cenaze namazlarında kullanılmak üzere Şehzadeler ilçesinin belirli camilerine ve okul bahçelerindeki velilerin bekleme noktalarına yerleştirilen brandalar vatandaşların takdirini topladı. Şehzadeler’de böyle bir hizmetin ihtiyaç olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “İlk olarak camilerimiz için bizlerden böyle bir talep geldiğinde hemen ilgili birimlerimiz harekete geçerek ilk etapta belirli camilerimize bu açılır kapanır ve taşına bilir olan brandalardan koyduk. Bu sayede cenaze namazlarında yaşana sıkıntıları bir nebze de olsa çözmüş olduk. Şehzadeler ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın mutluluğu bizler için çok önemli bu nedenle her alanda gerekli olan çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İlk olarak yaklaşık 16 camimize takılan bu brandalardan ihtiyaç olması halinde başka camilerimize de monte edilecek. Ayrıca bazı okullarımızdan da bizlere branda ile ilgili talepler geliyordu. Bizde önem sırasına göre okullarımıza da bu brandalardan takıyoruz. Özellikle yağmurlu havalarda çocuklarını okuldan almaya gelen velilerimiz daha önce yağmur altında beklemek zorunda kalıyorlardı. Ancak artık bu brandaların altında ıslanmadan bekleyecekler” dedi.

İlk etapta Çatal, Kısık, Hatuniye, Mollaşaban, Hüsrevağa, Hacıhaliller camileri ile Selimşahlar ve gazi ilköğretim okuluna monte edilen brandaların önümüzdeki günlerde başka cami ve okullara monte edilecek.
Kaynak: İHA