Ürdün'de Mülteci Sorunuyla İlgili Konferans

Amman'da “Sığınma Durumunda Milli Güvenlik Sistemlerin Güçlendirilmesinde İlkeler ve Hareket” konulu bölgesel konferans başladı

Ürdün’de “Sığınma Durumunda Milli Güvenlik Sistemlerin Güçlendirilmesinde İlkeler ve Hareket” konulu bölgesel konferans başladı.

Ülkenin başkenti Amman’da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Aile İşleri Ulusal Meclisi’nin koordinatörlüğünde Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansın açılışını Ürdün Kraliçesi Rania el-Abdullah’ın temsilcisi Kültür Bakanı Lana Mankeg yaptı.

Konferansın faaliyetlerine, Ürdün emniyet güçlerinin Suriyeli sığınmacılarıyla her aşamada nasıl ilgilendiğini gösteren kısa filminin gösterimiyle başlandı.

Ürdün Genel Emniyet Müdürü görevi vekaleten yürüten Tümgeneral Tahsin el-Mumini yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin küresel sorun haline geldiğini belirterek, aile içi şiddetin ailede kalmayarak bütün topluma sirayet ettiğini ifade etti.

Mumini, polisin ana görevi “Yasaların sesini yükseltmek”, toplumu korumak ve yasayı çiğneyenleri adalete teslim etmek olduğunu hatırlatarak, yasaların insancıl biçimde uygulanmasını temin etmenin de polisin görev sınırlarına dahil edildiğine dikkati çekti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Mısır, Türkiye, Katar, Lübnan, Bahreyn ve Ürdün’den temsilcilerin katıldığı konferans 2 gün sürecek.

Konferansta ulusal koruma sistemlerin aktif katılımının desteklenmesi ile hükümet ve sivil toplumun sunduğu hizmetlerin her türlü şiddeti ve suiistimali önlemek amacıyla sığınmacıları da kapsayacak şekilde düzenlenmesi gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Resmi verilere göre Ürdün’de, 750 bini 2011’de Suriye’de başlayan krizden önce giriş yapmış toplam 1 milyon 400 bin Suriyeli bulunuyor.

Kaynak: AA