Toprak Kayması Mağdurlarından Her Gece Eylem

Kuşadası’nda 13 ay önce çevre yolu üzeri sanayi sitesi karşısında bir inşaatın yapımı sırasında meydana gelen toprak kayması dolayısıyla konutlarını terk etmek zorunda 120 aile, sorunlarına çözüm bulunmaması üzerine her gece eylem yapmaya başladı.

Toprak Kayması Mağdurlarından Her Gece Eylem
Kadınlar Denizi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Sitelerinde toprak kayması dolayısıyla zarar gören evlerine pankartlar asan ev sahipleri 13 aydır evlerine giremediklerini belirterek, yaşanan toprak kaymasının ardından hiçbir kurumun kendilerine yardımcı olmadığını ve tek isteklerinin bir an önce sorunlarına çözüm üretilmesi olduğunu söylediler. Her gece eylem yapan toprak kayması mağdurları, son olarak Kuşadası Belediyesi önünde de lokma dökerek, seslerini duyurmaya çalıştı.

Bilindiği gibi, 13 ay önce Kuşadası çevre yolu üzeri sanayi sitesi karşısında bir inşaat çalışması sırasında Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Sitelerinin de bulunduğu bölgede toprak kayması yaşanmış ve 120 ev mühürlenip, boşaltılmıştı. Toprak kayması sırasında evlerde meydana gelen ağır hasarların yanında topra Mustafa Adalıoğlu Camisi de hizmete kapatılmıştı.
Kaynak: İHA