Suriye'deki Türkmenlere Yardım

SANCAKDER Kütahya temsilciliğince içerisinde gıda, giyim ve battaniye bulunan 8 yardım tırı bölgeye gönderildi

KÜTAHYA - Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SANCAK-DER) Kütahya temsilciliğince Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırlanan, içerisinde gıda, giysi ve battaniye bulunan 8 yardım tırı bölgeye yola çıktı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardımların Türkmenler için hayati önem taşıdığına işaret ederek, SANCAK-DER'in örnek bir davranış sergilediğini söyledi.

Suriye'deki Türkmenlere Kütahya'dan birçok sivil toplum kuruluşunun içi erzak dolu yardım tırları gönderdiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"SANCAK - DER tüm ilçelerimize varıncaya kadar bu yardımı topladı. Bu yardımlar son değil, ilk de değil. Daha önce de birkaç kez böyle yardım kampanyaları düzenlendi. Bu anlamda Kütahyamız çok güzel bir kadirşinaslık örneği gösteriyor. Özellikle Bayırbucak Türkmenlerinin şu an içinde bulundukları zor şartlarda onların maddi ve manevi olarak da yanlarında olduğumuz göstermek bakımından da bu yardımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin elinden geleni ortaya koyması çok güzel bir gelişme. Bu kampanyalar inşallah oradaki mağdur ve mazlum insanların yaralarına merhem olur. Onlar orada zor şartlardalar. Bizler sıcacık evimizde yaşıyoruz ama onlar çadırlarda. Hatta çadır bulamayanlar var. O insanların acılarını paylaşmak hem insani hem vicdani ve dini hem de soydaşlarımız olmaları hasebiyle üzerimize düşen bir görev."

Vatandaşları  bu konuda duyarlı olmaya davet eden Yılmaz, yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkür etti.

SANCAK-DER  Yönetim Kurulu Üyesi Hüsrev Yarengümeli de Yılmaz’ın teşvikiyle yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların ve vatandaşların desteğiyle 8 tır yardım malzemesi topladıklarını dile getiren Yarengümeli, şunları söyledi:

"Kampanyamıza Kredi Yurtlar Kurumu 1 tır dolusu battaniye ve yatakla destek oldu. Toplanan yardımlar, 2 tır dolusu un, 1 buçuk tır kömür, diğerleri de bakliyat ve kıyafetten oluşuyor. Bu bizim insani ve vicdani görevimiz. Osmanlı'nın yıkılışında biliyoruz ki bu insanlar, ümmet için bileziklerini, altınlarını ortaya döküp yardımlarda bulundular. Bizim de İslami ve insani olarak bu kardeşlerimize yardım eli uzatmamız gerektiğine inanıyorum. Kampanyamıza destek veren herkesten Allah razı olsun."

Konuşmaların ardından yardım malzemesi yüklü tırlar, yapılan dua sonrasında Türkmenlere ulaştırılmak üzere  bölgeye hareket etti.
Kaynak: AA