MHP'den Muhaliflere Uyarı

ANKARA - MHP teşkilat işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, partisinin politikalarının yeterince kamuoyuna duyurulamadığını ve millete anlatılmadığını ancak bunun için yeni bir MHP ya da yeni bir genel başkana değil, seçmene ulaşarak doğruları anlatabilecek yeni metotlara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Çetin, yazılı açıklamasında, "Terörü ve ekonomik istikrarı bir silah olarak kullanan toplum mühendisliğinin sonuçlarını tayin ettiği 1 Kasım seçimleri geride kaldı. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçim öncesinde görmezden gelen medya kanallarının fazlasıyla kullanıldığı bir tartışma ve kaos ortamı körüklenerek canlı tutulmaya devam edilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, şöyle devam etti:

"Milliyetçi, Ülkücü Hareket Türk milleti için, Türk milletinin bekası için vardır. Güce boyun eğen, makama, paraya, şahsi iktidar hırslarına teslim olarak hareketimizi başka gündemlerle meşgul edenlerin samimiyeti ülkücüler nazarında şaibelidir. Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çekinmediği iyi bilinmelidir. MHP’nin politikalarının yeterince kamuoyuna duyurulamadığı, milletimize anlatılamadığı bir gerçektir. Ancak bunun için ihtiyaç olan yeni bir MHP ya da yeni bir genel başkan değil, seçmene ulaşarak doğrularımızı anlatabilecek yeni metotlardır.

MHP’yi eleştirenler, hangi politikasına itiraz ettiklerini, hangisini yanlış bulduklarını neden söyleyemiyorlar? HDP’li bir hükümete girmemenin neresini yanlış buluyorlar? Çözüm sürecine karşı çıkmak mı hatalıdır? Anayasanın değiştirilemez maddelerine sahip çıkmanın ve Cumhurbaşkanını meşru sınırlarına davet etmenin hangisine itiraz edilmektedir? Neyi yanlış yaptığımızı söyleyemeyen, ancak meseleyi kişiselleştirerek kendilerine fırsat yaratmaya çalışanların her birinin bu kutlu harekete varlıklarıyla bugüne kadar ne kattıkları ortadadır. Bugün itiraz ettikleri hususlara, dün oturdukları makamlarda ses çıkarmayanlar, hangi cesaret ve samimiyetle ülkücü camianın karşısına çıkıyorlar?"

- Ülkücü adap ve terbiye-

Şefkat Çetin, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, ülkücü adap ve terbiye ölçülerinin dışındaki eleştirileri hak etmediğine değinerek, ülkücü dünya görüşüne sahip bir dava adamının hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadığını vurguladı.

Çetin, açıklamasında, şunları kaydetti:

"İnandığımız bütün dava arkadaşlarımız gibi bizler de gerektiğinde sorumluluğu aldığımız gibi bırakmasını da biliriz. Ancak bırakıp gidilmesini isteyenlerin niyetleri görüldüğü halde, kurultayın verdiği yetkiden vazgeçerek davamıza zarar verilmesini seyretmemizi kimse beklemesin. Milliyetçi iradenin Kurultay ile verdiği yetki, elbette ki hiçbir tehdit, şantaj ya da manipülasyonla devredilemez. MHP üzerinde gayrımilli ve gayrıahlaki hiçbir ameliyata izin verilemez."

Kaynak: AA