İzmir'de Altı Sendikadan Ortak Açıklama

Ege Üniversitesi’nde faaliyet gösteren altı sendika birleşerek, kreş ve anaokuluna yapılan zam ile yapılması planlanan yeni binanın yüksek gerilim hattına yakın olmasını protesto etti.

İzmir'de Altı Sendikadan Ortak Açıklama
Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş olmak üzere toplamda altı sendika, birleşerek bir basın açıklaması yaptı. Protestoya, çocuklar ve velilerde katıldı.

Yapılan protesto gösterinde farklı sendika üyeleri, üniversite içerisinde bulunan kreş ve anaokuluna yapılan zam ile yapılması planlanan yeni anaokulu binasının yüksek gerilim hattına yakın olmasına tepki gösterdi. Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Başkanı Yasemin Zengin, tüm sendikalar adına bir basın açıklaması yaparak, "Çalışanlar bir yandan kreş ücretlerine yapılan fahiş fiyatların mücadelesini verirken ve bu konuya cevap alamazken, diğer yandan yüksek gerilim hattının yanına inşa edilen anaokulu ile ilgili endişe ile baş başa bırakılmışlardır" dedi.

Yönetimin bu konudaki tutumunu eleştiren Başkan Zengin, "Kreş ücretlerine yapılan fahiş artışlar, kampüs anaokulu ve kreşinin inşa edildiği alandan geçen yüksek gerilim hattı ile ilgili velilerin yaşadığı endişeye açıklama gelmemesi, kaliteli ve nitelikli kreş bakım hizmeti taleplerine cevap verilmemesi, biz istedik yaparız mantığı tüm çalışanların tepkisine neden olmuştur. Yeni anaokulu yerleşkesi yüksek gerilim hattı olan trafonun yanına inşa edilmiş, gerekli izinler bir şekilde alınmış ve çalışanlara anaokulunun taşınacağı bilgisi verilmiştir. Aileler doğal olarak endişe içindedir. Kurum yetkilileri derhal ve acil olarak çalışanlara bir açıklama yapmak, çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı bir kreş ortamı sağlamak zorundadırlar. Aksi takdirde çocukların can güvenliği ile ilgili gelişen tüm olumsuzluklardan sorumludurlar. Kurumun kreş ücretlerine, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki kreş ücretleri ile kıyaslandığında neredeyse iki kat oranında fahiş bir artış oranı ile zam yapılmasını görmezden gelmek imkansızdır. Kurum adeta kreş ve anaokulu hizmeti vermekten vazgeçmiş velileri bezdirme yoluna baş vurmuştur" diye konuştu.

Kaynak: İHA