İl Sağlık Müdürü Daştan Açıklaması

"112 acil hattı, hayati tehlike durumlarında aranmalıdır"

İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, "112 acil hattı, hayati tehlike durumlarında aranmalıdır" dedi.

Yalova Sağlık Müdürlüğü, 112 acil hattının gereksiz meşgul edilmesini engellemek amacıyla "Yaşama Yol Ver" başlıklı kampanyayı Atatürk İlkokulunda tanıttı.

Daştan, etkinlikte yaptığı konuşmada, vatandaşlardan 112 acil çağrı hattının aranması konusunda duyarlılık beklediklerini belirterek, "112 acil hattı, hayati tehlike durumlarında aranmalıdır. Bu kampanyayı 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle yürütüyoruz. Ayrıca şehir planlamalarında trafikle ilgili çalışma yürütülürken 112 servislerinin de düşünülmesi gerekiyor" diye konuştu.

112 Acil Çağrı Merkezi Şube Müdürü Tansu Bayram Uzun da Yalova'da bir ayda 17 bin çağrı alındıklarını ve bunların sadece bin 471'inin acil vaka olduğunu söyledi.

Çağrı merkezi olarak 9 istasyon, 180 personel ve 21 ambulans ile hizmet verdiklerini aktaran Uzun, Yalova'da hastaya ulaşım süresinin 6,5 dakika olduğunu kaydetti.

Toplantıya, Vali Selim Cebiroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA