Depremden Sonra Bu Hale Geldi!
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası bazı evlerde hasar oluştu. Deprem, geçtiğimiz hafta 5.0 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Dursunlu Mahallesi’ne yakın bölgede yaşandı.

Muhtar Kılıç, 10 gün önce yaşanan 5.0’lık deprem sonrası köylerinde yine bir çok evde çatlaklar oluştuğunu söyleyerek son depremle birlikte bu çatlakların daha da derinleştiğini söyledi.
Önceki depremde zaten bir çok kişinin köyü terk ettiğini belirten Muhtar Kılıç, bu son depremle birlikte de bir çok kişinin akrabalarının yanına gideceğini söyledi.
Deprem sonrası yetkililerin hemen bölgeye geldiğini söyleyen Muhtar Kılıç, yetkililerden köylerinin deprem bölgesi olarak ilan edilmesini istedi.
Mahalle halkı da yaşadığı deprem paniği sonrası kendilerini dışarı attıklarını söylediler. Bir önceki deprem gibi sarsıldıklarını kaydeden mahalle halkı, artık geceleri korkudan yatamadıklarını söylediler. Yetkililerden yardım bekleyen mahalle halkı, deprem korkusu nedeniyle çoğu zaman evlerde bile durmaya korktuklarını ifade ettiler.
Yer kabuğunun 17.54 km altında gerçekleşen deprem sonrası AFAD ekibi de bölgeye giderek durum değerlendirmesi yaptı. Kaymakam ve yetkililer Beykent Mahallesi’ne giderek durum tespiti yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.
