Kepezli Çocuklar Şehir Turunda

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kepezliyim Şehrimi Geziyorum’ projesiyle, bine yakın Kepezli çocuklar kenti tanıyor.

Kepezli Çocuklar Şehir Turunda
Kepez Belediyesi’nin sosyal sorumluluk tabanında 2012 yılından bu yana düzenlediği ‘Kepezliyim Şehrimi Geziyorum’ projesiyle, bine yakın Kepezli çocuk Antalya’nın gezilecek yerlerini görecek. Eğitim-öğretim sezonunda düzenli olarak her ay bir ya da birden fazla ilköğretim okulu öğrencilerinin davet edildiği gezilere katılan yüzlerce Kepezli çocuk, denizi ilk kez gördü. Kentin çocuklar için en güzel noktalarından oluşan bir tur yapılan projeyle, çocuklar hem aralarında kaynaşıyor, hem de yaşadıkları şehrin değerlerini öğreniyor.

Geziler, Kepez Belediyesi hizmet binasında başlıyor. Burada önce belediye içinde kısa bir tur yaptırılan çocuklara, üzerinde projenin adı yazılan tişörtler hediye ediliyor. Sonrasında otobüslere bindirilen çocuklar, Hayvanat Bahçesi, Kepez Kent Ormanı, Minicity, Antalya Arkeoloji Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi yerlere götürülüyor. Sosyal ve kültürel açıdan keyifli bir gün geçiren çocuklara, otobüste kek ve meyve suyu, öğle saatinde ise gözleme ikram ediliyor.

KATILIM ORANI HER YIL KATLANIYOR

Düzenlendiği ilk yıl 160 çocuğun katıldığı projede, her yıl katılan çocuk sayısı katlanıyor. Geçen yıl 440 öğrencinin yararlandığı projede, bu eğitim sezonu yarıya gelmeden 231 öğrenciye ulaşıldı. İçinde bulunduğumuz eğitim sezonu sonuna kadar da, bir bu kadar daha öğrencinin katılacağı öngörülüyor. İlçedeki okullardan her ay birini davet ederek projeyi sürdüreceklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, amaçlarının Kepez’de yaşayan öğrencilerin yaşadıkları şehri tanıtmak olduğunu söyledi.

Aynı zamanda çocukların keyifli bir gün geçirmesi ve yeni yerler keşfederek sosyalleşmesini istediklerini belirten Tütüncü, Kepez’in çocuklarının her anlamda donanımlı yetişmeleri için çabaladıklarını belirtti.

Kaynak: İHA