İzmir'de Asayiş Operasyonları

Operasyonlarda 11 kişi tutuklandı, aranan 28 kişi yakalanarak cezaevine konuldu

Kentte düzenlenen asayiş operasyonlarında 11 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 30 Kasım ve 6 Aralık tarihleri arasında İzmir genelinde kapkaç, dolandırıcılık, yankesicilik, evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarına karışan 53 kişi yakalandı, 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öldürme ve yaralama suçlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında kasten yaralama olayına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 1 kişi de mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca, 5 ayrı yağma ve gasp olayına karışan 10 kişiden 3'ü de tutuklandı.

Ekiplerin sürdürdüğü çalışma sonucu hırsızlık, dolandırıcılık, gasp ve yağma, uyuşturucu madde, göçmen kaçakçılığı, tefecilik, öldürme ve yaralama suçlarından aranan 28 kişi de yakalanarak cezaevine teslim edildi.

- Kumar ve uyuşturucu operasyonları

Fuhuş ve kumar suçlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında kumar oynatılan 39 iş yerine operasyon düzenlendi, 275 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Fuhuş için yer temini ve aracılık yaptığı iddia edilen 1 kişi de yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğünün "şok" uygulamalarında 9 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Uyuşturucu suçlarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda ise toplam bin 924 gram uyuşturucu madde, 149 hap, 5 gram eroin, 2 gram kokain ile yakalanan 164 kişi hakkında da yasal işlemler başlatıldı.

Kaynak: AA